Tvärminnen lintukurssi 21.-23.4.2017


Lintujen määrittäminen maastossa on välillä hankalaa, vaikka lintukirjoissa erot ovat selkeät. Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Tvärminnen lintukurssin tarkoituksena on tuoda esille uusia näkökulmia määritykseen. Oppeja sovelletaan kurssin aikana retkeilemällä Hangon parhailla lintupaikoilla. Kurssi soveltuu parhaiten jo harrastuksessa vauhtiin päässeille lintuharrastajille, jotka haluavat syventää määritysosaamistaan ja saada linturetkistään enemmän irti. Aloittelijoidenkaan ei kannata jäädä kurssilta pois, jos vain määrittäminen ja retkeily monipuolisessa Hangossa kiinnostaa. Viime vuoden retkillä on havaittu muutama harvalukuisempikin laji, mm. riuttatiira, arosuohaukka, mustaleppälintu, valkoselkätikka ja nokkavarpunen.

Kurssin suuntaviivoja


Mukaan otettavaksi varustukseksi suositellaan normaalia maastovarustusta ja lintukirjaa, sekä optiikaksi vähintään kiikaria.

Kurssin hinta on 180 euroa Tringan jäsenille ja 205 euroa ei-jäsenille. Hintaan sisältyvät luennot, opastukset, majoitus kahdeksi yöksi 2hh, ruokailut (2x aamupala ja 2x lounas) sekä sauna. Autamme mielellämme kuljetuksen järjestämisessä paikalle.

Kurssin aikana retket suoritetaan omilla autoilla. Mikäli haluaa yöpyä muualla, tulee se sopia etukäteen kurssin järjestäjien kanssa.

Eväitä kannattaa varata mukaan kahdeksi illaksi. Majoituspaikassa on ruuanlaittomahdollisuus sisätiloissa sekä ulkogrillauspiste.

Tukikohtana toimii Tvärminnen eläintieteellinen asema (J.A. Palménin tie 260 10900 HANKO) noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Aloitamme klo 18:00 tutustumalla aseman alueeseen ja jakamalla huoneet.

Olemme koko ajan lintupaikalla. Tvärminnen ympäristö on mainiota aluetta kevään muuttajien havainnointiin.

Ilmoittautuminen

Maksimiosallistujamäärä on 20. Kurssi toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 12.
Sitovat ilmoittautumiset 26.3.2017 mennessä.

Kirjoita viestikenttään nimesi, oletko Tringan jäsen ja mahdollinen erityisruokavaliosi.

Maksutiedot lähetämme ilmoittautumisen jälkeen.

Nähdään kurssilla!

Using Format