Lintu- & luontokuvauskurssi, Villa Elfvik 14.-21.2.2016

•    •    •


Luonnossa liikkuminen ja kuvaaminen ovat monelle mieleisiä asioita. Retkillä törmää sykähdyttäviin asioihin, mutta niiden ikuistaminen on usein tuskallisen vaikeata.


Lintu- ja luontokuvauskurssilla käymme läpi kameran tekniikkaa ja kuvaamisen perusteita. Keskustelemme kuvaustekniikoista ja kokeilemme niitä käytännössä. Sivuamme muutamia luontokuvauksessa yleisesti käytettäviä apuvälineitä. Opimme lukemaan luontoa ja suunnittelemaan kuvauskohteita olosuhteiden mukaan.


Aikataulu:

su 14.2. 13.00–15.30, ke 17.2. 17.30–19.30 ja su 21.2. 13.00–15.30. Kuvausretket järjestetään kumpanakin sunnuntaina luennon jälkeen klo 15.30 alkaen.

Paikka:

Villa Elfvikin luontotalo, Elfvikintie 4, Espoo

Paikalle pääsee julkisilla, esimerkiksi linjalla 550. Yksityiskohtaisemmat ohjeet reittioppaalla.


Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osaat toteuttaa paremmin ideasi ja näkemyksesi luontokuvaajana. Luonto on oikukas malli ja valomies ei tottele käskyjä. Aina onnistuminen ei ole kiinni taidosta - tuuria ja kärsivällisyyttä tarvitaan yhtä lailla. Omaa tuuriansa voi kuitenkin parantaa opettelemalla perusteet hyvin.


Kurssin vetää Heikki Eriksson. Esimerkkikuvia käsiteltävistä tekniikoista löydät täältä ja täältä.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Tringan ry:n kanssa.

Kurssilla on tarkoitus käydä läpi kameran säätöjä. Olisi hyvä, jos pystyisit ottamaan mukaan oman kamerasi. Luennoilla on mahdollisesti pari lainarunkoa, mutta ne eivät riitä kaikille.

 

Su 14.2. Kameran tekniikka

Tutustutaan kameraan ja sen käyttöön. Luontokuvauksessa on tärkeää ymmärtää kameran perustoimintaperiaate. Kuvaamalla pelkästään automaatti-asetuksilla pääsee harvoin lopputulokseen, joka vastaa omaa mielikuvaa tilanteesta.

Tavoitteena on oppia ainakin aukon, suljinajan ja herkkyyden pyhä kolminaisuus.

Ke 17.2. Kuvaustekniikka ja sommittelu

Joskus luontokuvia katsoessa tulee miettineeksi, miten kyseinen kuva on toteutettu. Käymme läpi yleisimpiä kuvaustekniikoita esimerkkikuvien avulla. Pohdimme myös sommittelun vaikutusta kuvan luonteeseen.

Su 21.2. Kuvaustekniikka ja kuvauspaikan suunnittelu

Mitä paremmin tunnet kuvauksesi kohteen sitä helpompaa onnistuneiden kuvien saaminen on. Vaikka olisitkin spontaanilla retkellä, niin kuvaustilanteita voi ennakoida kokemuksen kautta. Onnistunut aikataulutus on usein tyydyttävän kuvausretken tärkeimpiä tekijöitä.

•    •    •

 

Ilmoittaudu mukaan 8.2.2016 mennessä oheisella lomakkeella.

Kurssin hinta on 40€ ja maksuohjeet saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Mukaan mahtuu 20 osallistujaa, ole siis nopea!

Using Format