Falsterbo 13.–16.9.2018

Ruotsin Falsterbo on ennen kaikkea kuuluisa petolintumuutostaan. Retki painottuu muutonseurantaan, mutta tutustumme samalla merenlahtien sekä pyökkimetsien lintuihin Etelä-Ruotsin erikoisuuksineen. Tänä vuonna retki tähtää petolintumuuton monipuolisimpaan aikaan, jolloin myös muita muuttolintuja on runsaasti tarjolla. Retki tehdään yhteistyössä Helsingin seudun lintutieteellisen yhdistyksen, Tringan kanssa.

 

Skånen lounaisin niemi kerää muuttolintuja Hankoniemen tapaan. Hankoon verrattuna lintumäärät vain ovat kertaluokkaa suurempia! Falsterbon niemi tarjoaa runsaat retkimahdollisuudet monipuolisesta muutontarkkailusta mittaviin kahlaajarantoihin ja merenrantaniittyihin. Yksi Falsterbon hienoimpia piirteitä on, että suomalaisittain harvinaisia lintuja esiintyy tiuhemmin ja niiden löytäminen tuttujen lajien seasta on palkitsevaa ja opettavaista. Esimerkiksi isohaarahaukat, avosetit, riuttatiirat, aroharmaalokit, virtavästäräkit tai tulipäähippiäiset eivät ole suinkaan tavattomia, vaan säännöllisiä vieraita. Vierailumme ajankohta on keskellä hyvää muuttokautta ja paikallisittainkin harvinaisten lintujen näkeminen on mahdollista. Keskitymme retkellä pääosin muutonseurantaan sekä vesi- ja rantalintuihin Falsterbon niemellä, mutta vierailemme myös Skånen muissa lintukohteissa ja vaikuttavissa pyökkilehdoissa.

Lennämme Kööpenhaminaan, josta jatkamme autoitse kohti Falsterbota -  mm. suositusta draamasarjasta kuuluisan - Juutinrauman sillan ylitse. Lento Kööpenhaminaan lähtee torstaina 13.9. aikaisin aamulla (klo 7), ja paluulento Helsinkiin sunnuntaina 16.9. myöhään illalla (klo 21), joten retkelle päästään aamusta iltaan kaikkina neljänä päivänä.

Retken hinta on 680 euroa (Tringan jäsenille 650 euroa). Hinta pitää sisällään verot, suorat lennot Helsinki-Kööpenhamina-Helsinki, autokuljetukset paikanpäällä, majoituksen kahden hengen huoneissa hyvin varustelluissa mökeissä sekä retket Petteri Lehikoisen ja Roni Väisäsen johdolla. Hintaan ei sisälly ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen), jotka voidaan nauttia joko ravintolassa tai valmistaa itse mökeissä. Aamupalat otetaan mukaan retkelle ja hankitaan edellisenä iltana. Retken ryhmäkoko on min. 8 ja max. 14 henkilöä.

1hh mahdollinen lisämaksusta (50 eur)

Kuvia vuoden 2016 retkeltä.

Ilmoittautuminen

Tiedustelut ja ilmoittautumiset retkelle oheisella lomakkeella, tai suoraan info(ät)avescapestravels.com. Tervetuloa mukaan!

Using Format