Lintumatka Eilatiin 13-20.11.2018

Lähde mukaan ikimuistoiselle linturetkelle Etelä-Israeliin! Syksy on Eilatissa äärimmäisen monipuolista lintuaikaa. Useat pohjoiset lajit ovat saapuneet talvialueilleen, ja lisäksi aavikkolajit ovat hienosti nähtävillä syksyllä. Mielenkiintoista lajistoa on nähtävissä koko ajan ja runsaasti! Retkeily Eilatin alueelle on uskomattoman rentoa, helppoa ja turvallista. Ja jos olet jo keväisen Eilatin kokenut, niin tässä on hyvä mahdollisuus päästä näkemään varsin erilaista lajistoa samoilla helpoilla retkikohteilla!

Keisarikotka (Aquila heliaca)

Rotkopunavarpunen (Carpodacus synoicus)

Sarvikiuru (Eremophila bilopha)

Majoitumme Eilatin keskustassa Hotelli Dan Panoramassa, hyvänä lintupaikkana tunnetun Ofira-puiston kupeessa. Hotellilla meillä on puolihoito, ja kokemuksesta osaammekin kertoa, että tämän hotellin aamiainen ja päivällinen ovat uskomattoman monipuoliset ja runsaat =) Viikon aikana teemme pikkubussilla päiväretkiä lähiseudun kibbutseille, aavikkokohteille, suola-altaille, vuorille ja muille lintupaikoille. Marraskuun alkupuoli on lajistoltaan varsin monipuolinen aika Eilatissa. Monet talvilajit ovat jo saapuneet paikoillleen, ja toisaalta muuttokin on vielä hyvin käynnissä. Mielenkiintoisia talvilajeja Eilatin alueella ovat mm. aasiankiuru ja tuhkakirvinen. Aavikkolajeista kiurut, hietakyyhkyt, taskut ja esim. kääpiökerttu ovat hyvin nähtävillä. Petolintuja muuttaa vielä hiljakseen ja suola-altailla on paljon kahlaajia. Lähes joka ilta lopetamme päiväretkemme North Beachille, jossa voimme nähdä mm. riuttahaikaroita, kyyryhaikaran, valkosilmälokkeja, ruskosuulan jne. Marraskuussa on myös hyvät mahdollisuudet harvinaisuuksiin. Mikäli retkeläisillä on kiinnostusta nähdä lintujen rengastusta, niin voimme käydä yhtenä aamuna myös vierailemassa Eilatin lintuasemalla.

Paksunokkakiuru (Rhamphocoris clotbey)

Muuttavien ja talvehtivien lajien lisäksi näemme päivittäin paikallisia Lähi-Idän erikoisuuksia, kuten pikkumehiläissyöjiä, arabianbulbuleita, rotkorakkeleita, afrikankalliopääskyjä, isopurppuramedestäjiä jne. Vaikka retkeilemme kevyesti, tulemme näkemään suurimman osan alueen erikoisuuksista.

Pikkuaavikkokiuru (Ammomanes cinctura)

Kirjosiipikiuru (Alaemon alaudipes)

Isopurppuramedestäjä (Cinnyris osea)

Pikkukotka (Aquila pennata)

Tietoja matkasta:


Ajankohta

Retki tulee olemaan marraskuun 2018 puolivälissä. Ihan tarkat päivämäärät selviävät huhtikuun 2018 alussa, jolloin ne päivitetään tälle sivulle. 

Henkilömäärä

Mukaan mahtuu kaksitoista matkustajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Matka varataan heti sen täytyttyä. Retki toteutetaan kuudella lähtijällä.

Hinta

1690e/hlö sisältäen suorat lennot Helsingistä, kuljetukset hotellille, hotellimajoitukset puolihoidolla 2 hengen huoneissa, kaikki retket pikkubussilla ja matkanjohtajien palvelut. 1hh lisämaksu 290e/hlö.

Majoitus

Majoitumme Eilatissa hotelli Dan Panoramassa. Majoitukseen kuuluu runsas aamiainen sekä todella hieno ja runsas illallinen seisovasta pöydästä.

Matkaehdot

Matkan järjestää Avescapes Oy. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Aurinkomatkat ja Avescapes. Henkilökohtainen matkavakuutus on pakollinen jokaiselle. Matkaehtomme löytyvät täältä:

Matkaehdot

Ilmoittautuminen

Jos kiinnostuit jo nyt, niin ilmoittautua voi alustavasti alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Lisätietoja matkasta saa Ronilta (roni@avescapestravels.com).

Using Format