Linturetki Andalusiaan, Espanjaan 31.8.-8.9.2018

Oikealla tuulella petolinnut muuttavat päätäviistäen. Pikkukotkista pääsee näkemään sekä tummaa että vaaleata muotoa

Hurjaa petomuuttoa ja monipuolisia lintukohteita

Lähde mukaan Andalusian kierrokselle syyskuun vaihteessa! Tämä on hyvää aikaa nähdä vaikuttavaa petomuuttoa Tarifassa, mutta emme unohda myöskään muita Andalusian monipuolisia lintukohteita. Kierrämme Rondan vuoristossa, sisämaan peltokohteilla sekä Doñanan suistossa että suola-altailla. Iltaisin kerrataan havaintoja ja maistellaan herkkuja Andalusialaiseen kiireettömään tyyliin. Meillä on hyvät mahdollisuudet nähdä mielenkiintoisia lajeja, kuten suomukorppikotka, iberiankeisarikotka, pikku- ja isotrappi, marmorisorsa, töyhtöiibis sekä mustatasku. Yhteensä  tulemme näkemään noin 180 lajia.

Tästä  linkistä voit katsoa viimekertaisen retkemme (2016) lajit...

...ja tästä linkistä viime retken tunnelmia Facebook-sivuiltamme.

 

Isotrappeja lennossa Pohjois-Andalusiassa.

Pikkukorppikotkia muuttaa muiden petolintujen mukana salmen yli Afrikkaan.

Karkea reittikuvaus:

Retkeilemme monipuolisesti erilaisissa biotoopeissa. Aloitamme Andalusian kierroksemme Malagasta, josta lähdemme Fuente de Piedran suolajärven kautta kuivempiin maisemiin Sevillan itäpuolelle. Täällä meillä on mahdollisuus nähdä peltolinnustoa, kuten esimerkiksi trappeja ja kiuruja.

Peltomaisemista suuntaamme kohti rannikkoa. Sevillan lounaispuolella on useita hyviä lintualtaita, jotka ovat osa laajaa Doñanan suiston kosteikkokokonaisuutta. Vierailemme useammassa kohteessa, jotka valikoituvat vuoden vesitilanteen mukaan. Luvassa on huomattavia määriä kahlaajia, haikaroita ja vesilintuja.

Kosteikkojen jälkeen siirrymme Tarifaan, joka sijaitsee aivan Espanjan eteläisimmässä kärjessä. Se on muuton solmukohta, jossa saamme nauttia hyvin monipuolisesta petolintulajistosta. Teemme Tarifasta iltaretkiä lähialueiden pelloille ja rantakohteille, jossa on mahdollisuus nähdä monipuolista lajistoa.

Tämän jälkeen jatkamme pohjoiseen ja ylös vuorille. Tulemme yöpymään Rondan kuvankauniissa kaupungissa. Sen ympäristössä pesii  kiinnostavia vuoristolajeja, joita tullaan katselemaan parin päivän ajan.

Viimeisenä retkikohteenamme on kosteikko, joka sijaitsee aivan Malagan lentokentän vieressä. Voimme jatkaa linturetkeä illan hämärtymiseen asti ja siirtyä rauhassa lentokentälle.

Yksittäisiä isohaarahaukkoja muuttaa haarahaukkamassan lomassa.

Lehmähaikaroita kerääntymässä yöpymispaikalle.

Mustahaikaroita ja mehiläishaukkoja samassa skretsissä.

Suomukorppikotka on säännöllinen, mutta harvalukuinen näky Tarifan muutontarkkailupaikoilla.


Retken hinta on 1790 euroa, sisältäen lennot, majoituksen, kuljetuksen, opastuksen sekä 7 kokonaista retkipäivää! Ruokailut ja juomat pitää kustantaa itse.

Retki on täynnä. Voit kuitenkin ilmoittautua peruutuspaikoille.

 

Using Format