Pohjois-Kreikka 20-28.2.2019

Kiharapelikaaneja ja muuta itäistä lajistoa!

Talvella 2019 avaamme täysin uutena kohteena Pohjois-Kreikan matkan. Reilun viikon matkamme aikana tutustumme alueen parhaisiin lintupaikkoihin ja näemme tuhansittain kosteikoilla ja järvillä talvehtivia lintuja. Pohjois-Kreikan linnusto on talvella runsas ja äärimmäisen mielenkiintoinen sekoitus sekä eteläistä että itäistä lajistoa.

Pensassirkku on yleinen laji alueella.

Balkanintiainen edustaa itäistä lajistoa parhaimmillaan.

Retken ohjelma

Matkareittimme vie aluksi aivan maan koillisosaan, jossa retkeilemme 3 päivää aivan upeilla ja rauhallisilla retkikohteilla Evros-joen suistoalueella ja Dadian kansallispuiston metsäalueella. Evros-suisto on yksi Euroopan tunnetuimpia lintualueita, mutta siellä saa retkeillä upeilla kosteikoilla aivan rauhassa. Alueella talvehtii satoja tuhansia sorsalintuja, hanhia, pikkujoutsenia, mustakaulauikkuja ja kahlaajia. Kiljukotkat päivystävät kosteikkojen yllä ja aina välillä ruovikosta kuuluu silkkikerttusen voimakas laulunsäe. Myös osmankäämikerttuset aloittavat laulukautensa helmikuun puolivälissä. Lähimetsissä on paljon mm. syyriantikkoja ja nokkavarpusia. Avoimilla alueilla on vielä keltahemppojen ja harmaasirkkujen isoja talviparvia.

Dadian metsäalue on tunnettu petolinnuistaan. Vierailemme korppikotkaruokinnan piilokojulla, jossa näemme sekä munkki- että hanhikorppikotkia, kiljukotkia, haarahaukkoja ja tuurilla myös keisarikotkan.

Koillis-Kreikan parhaiden lintualueiden jälkeen siirrymme maan pohjoisosaan suurista lintumääristä tunnetulle Kerkini-järvelle. Loput 5 retkipäivää vietämme Kerkinin ympäristössä. Järvellä talvehtii uskomattomia määriä vesilintuja ja mm. kiharapelikaaneja. Lähistön pelloilta löytyy pensassirkkujen lisäksi esim.. arokiuruja, vuorikirvisiä ja pensasvarpusia. Kylien pinnassa asuu yleisesti minervanpöllöjä. Lähimetsät ovatkin sitten tikkojen paratiisi, lajistoon kuuluvat mm. syyrian-, tammi-, viher- ja harmaapäätikka. Itäisen mausteen lajistoon tuovat balkanintiaiset, pikkumerimetsot sekä aroharmaa- ja armenianlokit. Kerkinillä talvehtivat Pohjolassa pesivät kiljuhanhet, joten niiden näkemiseen on myös hyvät mahdollisuudet. Alueen vuoristoissa pesii kallionakkeli, jota yritämme löytää sopivilta paikoilta.

Teemme Kerkini-järvelle myös veneretken, jossa pääsee kuvaamaan hienosti ja todella läheltä kiharapelikaaneja. Nämä linnut tulevat hyvin lähelle ja jopa kännykällä saa hyviä kuvia muistoksi tästä upeasta kokemuksesta. 

Kuvia ja pienen kertomuksen tutustumismatkastamme alueelle helmikuussa 2018 löydät täältä:

Pohjois-Kreikka 2/2018

Pensasvarpunen.

Vuorikirvinen.

Aroharmaalokki.

Tällä reissulla tullaan näkemään todella paljon lintuja. Lintumäärien ja mielenkiintoisen lajiston lisäksi mukavaa alueella retkeilystä tekee lintupaikkojen rauhallisuus ja helppous. Muita turisteja ei tällä retkellä meidän tarvitse katsella. Lähde siis mukaan kokemaan rauhaisa ja idyllinen talvi-Kreikka!

Hinta 1650 e/hlö. Sis. lennot, 8 yön majoitukset aamupaloineen, pikkubussikuljetukset, veneretken Kerkinille ja matkanjohtajien (Pepe Lehikoinen ja Roni Väisänen) palvelut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Avescapes Oy. Henkilökohtainen matkavakuutus pakollinen jokaisella, Matkaehtomme löytyvät täältä.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumislomakkeella.

MATKA ON TÄYNNÄ!

Using Format