Madeiran merilinturetki 26.7.-2.8.2021

Ulappakeiju.

Tyrskyliitäjä.

Merilintujen paratiisi!

Madeiran edustan vedet ovat monen eteläisen merilinnun koti! Lajisto on äärimmäisen mielenkiintoista ja muualla WP:llä vaikeasti havaittavaa. Merilintulajeista mm. kapverdenviistäjä, madeiranviistäjä, tyrskyliitäjä, madeirankeiju, etelänkeiju ja ulappakeiju ovat kaikki Madeiralla varsin helposti nähtäviä. Näiden kaikista mielenkiintoisimpien lajien lisäksi merellä näkyy tietysti muitakin liitäjä- ja keijulajeja, kihuja unohtamatta.

Mielenkiintoiset pesimälinnut!

Madeiran saarella asustaa merilintujen lisäksi muitakin mielenkiintoisia lintuja. Saaren endeemiseen maalintulajistoon kuuluvat madeirankyyhky ja madeiranhippiäinen. Lisäksi saarella pesii mm. madeirankiitäjiä, kanariankirvisiä, kanarianhemppoja ja ruusutiiroja. Tulemme käyttämään noin puolet retken ajasta näiden lajien etsimiseen ja kuvaamiseen.

Kapverdenviistäjä.

Madeirankeiju on eteläinen merilintulaji, jonka näkemiseen Madeiran vedet ovat parhaat.

Kuvaajan unelma

Tulemme viettämään kolme kokonaista iltapäivää veneretkillä merellä. Veneretkien tarkoitus on päästä katsomaan mielenkiintoisia merilintuja niiden elinympäristössään, sekä kuvaamaan niitä lähietäisyydeltä. Veneretkillä tullaan käyttämään ns. chummia (houkutussyötti), jonka avulla merilinnut tulevat hyvin lähelle venettä. Lisäksi saaren mielenkiintoiset maalintulajit pyritään pääsemään kuvaamaan.

Matkaohjelma

Matka on viikon mittainen ja varsin helppo luonteeltaan. Meillä on suorat lennot Helsingistä Madeiralle ja saarelle päästyämme tulemme olemaan samassa hotellissa koko retken ajan. Kolme iltapäivää vietetään veneretkillä ja loppuaika matkasta käytetään saaren maalintulajiston katsomiseen. Merelle voidaan staijata myös jokunen aamu. Meillä tulee olemaan autot käytössämme koko ajan, ja koska välimatkat saarella ovat varsin pieniä, niin ajoihin ei paljoa aikaa kulu.

Isoliitäjä.

Nokiliitäjä.

Tietoja matkasta

Matkan hinta on 2990e/hlö, sis. suorat lennot, tasokkaan hotellimajoituksen 2hh puolihoidolla, 3 veneretkeä ulkomerelle, autokuljetukset ja matkanjohtajien palvelut. 1hh lisämaksu 400e.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumislomakkeella! Lisätietoja saa Ronilta (roni@avescapestravels.com). Matkaehtomme löytyvät täältä.

MATKA ON TÄYNNÄ!

Using Format