MADEIRAN MERILINTURETKI 1-8.8.2022

Ulappakeiju.

Tyrskyliitäjä.

Merilintujen paratiisi!

Madeiran edustan vedet ovat monen eteläisen merilinnun koti! Lajisto on äärimmäisen mielenkiintoista ja muualla WP:llä vaikeasti havaittavaa. Merilintulajeista mm. kapverdenviistäjä, äärimmäisen uhanalainen madeiranviistäjä, tyrskyliitäjä ja madeirankeiju ovat kaikki Madeiralla varsin helposti nähtäviä. Näiden kaikista mielenkiintoisimpien lajien lisäksi merellä voi näkyä muitakin liitäjä- ja keijulajeja, kihuja unohtamatta. Heinäkuun 2021 retkellä havaitsimme WP:llä hyvin harvinaisen pikkukeijunkin!

Mielenkiintoiset pesimälinnut!

Madeiran saarella asustaa merilintujen lisäksi muitakin mielenkiintoisia lintuja. Saaren endeemiseen maalintulajistoon kuuluvat madeirankyyhky ja madeiranhippiäinen. Lisäksi saarella pesii mm. madeirankiitäjiä, kanariankirvisiä, kanarianhemppoja ja ruusutiiroja. Tulemme käyttämään noin puolet retken ajasta näiden lajien etsimiseen ja kuvaamiseen.

Kapverdenviistäjä.

Madeirankeiju on eteläinen merilintulaji, jonka näkemiseen Madeiran vedet ovat parhaat.

Kuvaajan unelma

Tulemme viettämään kolme kokonaista iltapäivää veneretkillä merellä. Veneretkien tarkoitus on päästä katsomaan mielenkiintoisia merilintuja niiden elinympäristössään, sekä kuvaamaan niitä lähietäisyydeltä. Veneretkillä tullaan käyttämään ns. chummia (houkutussyötti), jonka avulla merilinnut tulevat hyvin lähelle venettä. Lisäksi saaren mielenkiintoiset maalintulajit pyritään pääsemään kuvaamaan.

Matkaohjelma

Matka on viikon mittainen. Meillä on suorat lennot Helsingistä Madeiralle ja saarelle päästyämme tulemme olemaan samassa hotellissa koko retken ajan. Kolme iltapäivää vietetään veneretkillä ja loppuaika matkasta käytetään saaren maalintulajiston katsomiseen. Merelle voidaan staijata myös jokunen aamu. Meillä tulee olemaan autot käytössämme koko ajan, ja koska välimatkat saarella ovat varsin pieniä, niin ajoihin ei paljoa aikaa kulu.

Isoliitäjä.

Nokiliitäjä.


Matkan hinta on 2990 e/hlö (varausmaksu 500e)

Hintaan sisältyy: Suorat lennot Helsinki-Madeira-Helsinki, tasokas hotellimajoitus 2hh puolihoidolla, 3 veneretkeä ulkomerelle, autokuljetukset ja matkanjohtajien palvelut. 1hh lisämaksu 450e.

Kaikilla osanottajilla tulee olla henkilökohtainen matkavakuutus, joka on voimassa Portugalissa koko matkan keston ajan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Avescapes Oy (Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vakuuden asettanut matkanjärjestäjä nro 1328/15/Mj).

Noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä matkapakettilain ehtoja. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Tunnemme vastuumme matkanjärjestäjänä myös eettisesti ja teemme ilmastokompensaatiota kaikista lentomatkoistamme. Lue lisää täältä.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumislomakkeella! Lisätietoja saa Ronilta (roni@avescapestravels.com).

Using Format