Marokko 27.4.-7.5.2018

Kruunuhietakanat ovat kuin kotonaan hiekkamyrskyssä.

 

Marokon kierros

Marokko yllättää varmasti monipuolisuudellaan. Atlantin rannikon kosteikot, Atlas vuoriston vanhat metsät ja lumihuippuiset vuoret, Saharan dyynialueet - nämä kaikki sisältyvät kierrokseemme ja tarjoavat elinympäristön monelle mielenkiintoiselle WP-lajille. Näemme noin 200 lajia ja meillä on hyvät mahdollisuudet mm. afrikansuopöllön, atlassiepon, aavikkokehrääjän ja viiriäispyyjuoksian näkemiseen.

Voit katsoa viime vuoden lajilistan klikkaamalla tätä linkkiä.


Essaouiran satamakaupungin edustalla on massiivinen välimerenhaukkakolonia, jonka pesimäkanta on noin 1000 paria. Samoilla rannoilla löytyy myös tuhansia etelänharmaalokkeja.

Pikkutörmäpääsky on harvalukuinen pesimälaji rannikkoseudulla.

Afrikansuo-pöllön kanta on laskenut Marokossa huolestuttavaa vauhtia. Nykyinen kanta pesii ainoastaan yhdellä kosteikolla.

Atlaksenvihertikka ja...

atlaksensieppo viihtyvät Atlas-vuoriston Atlantin puoleisilla rinteillä.

Ruostepyrstö ja...

saharantimali viihtyvät taas keitailla Saharan laidalla.

Erg Chebbin dyynialue on vaikuttava näky. Se on myös erinomainen lintupaikka aavikon lajeille.

Marokko on paljon muutakin kuin hiekkaa ja kiveä. Näissä vehreissä maisemissa viihtyvät mm. liitohaukka, rusotasku ja pensassirkku.

Oukaimeidenin laskettelukeskus sijaitsee 2600 metrin korkeudessa ja tarjoaa mahdollisuuden nähdä oikeaa vuoristolajistoa, kuvassa alppivariksia ja -naakkoja.

Ruususiipitulkku kuuluu vuoriston haetuimpiin lajeihin.


Retken hinta on 2690 euroa.

Hintaan sisältyy lennot, majoitukset puolihoidolla, kaikki tipit, kuljetukset nelivetomaastoautoilla sekä paikallisoppaat ja kuljettajat.

Tätä klikkaamalla näet viime retken tunnelmiamme Facebook-sivujen kautta.

Matka on täynnä. Samanlainen retki järjestetään keväällä 2019 ja tätä kautta voi jo nyt ilmoittautua alustavasti mukaan!

Using Format