Pohjois-Norja 16.-27.1.2020

Pehmeää valoa ja pohjoista eksotiikkaa

Lähde seikkailulle talvisiin maisemiin Jäämeren rannalle. Tammikuinen Pohjois-Norja tarjoaa lyhyitä, mutta sitäkin kauniimpia hetkiä valon paljastaessa hetkeksi talvisen luonnon ihmeet.

Retki on suunniteltu kuvauksesta sekä linnuista kiinnostuneelle luontoharrastajalle.

Monipuolinen luonto talvellakin

Meillä on mahdollisuudet mahtaviin revontulinäytöksiin, useisiin valaslajeihin (mm. miekkavalas ja ryhävalas) ja mielenkiintoisiin Jäämeren lintuihin, unohtamatta tietenkään hengästyttäviä maisemia.

Retkeilemme pääosin Tromssan itäpuolisella alueella aina Varanginvuonolle asti. Teemme yhteensä kaksi kuvausretkeä merelle, kaksi kuvaussessiota kyhmyhaahkakojulle sekä yhden maakotkakojulle Pohjanmaalla. Lintuja alueella on
talvellakin yllättävän monipuolisesti, kuten jääkuikkia, kymmenittäin kyhmyhaahkoja ja allihaahkoja, merisirrejä, iso- ja grönlanninlokkeja sekä hyvällä tuurilla arktisia harvinaisuuksia.

Ryhävalaat seurailevat miekkavalaiden ohella tiiviisti silliparvia. Kun kalaparvi on ahdistettu pintaan, valaat syöksyvät merestä valtavat suut ammollaan ja sillit sinkoilevat ilmaan. Lokit haistavat tilanteen ja tulevat napsimaan taintuneita kaloja. Syönnösalueet voivat vetää puoleensa hetkessä satoja lokkeja.

Vähäinen valo antaa mahdollisuuden kuvata kohteita ilman jyrkkiä kontrasteja. Tämä tuo monista linnuista esille aivan uusia piirteitä ja värejä. Kuvauksen kannalta ajankohta on siis mukavaa vaihtelua kevään valon ja varjojen leikille.

Valoisa aika on verrattain lyhyt, mutta tuo maisemien muodot kauniilla tavalla esille.

Ilmoittaudu mukaan!

Retkelle on vain 3 asiakaspaikkaa, koska haluamme turvata mahdollisimman joustavan liikkumisen matkan aikana. Sääolot ja hankalasti ennustettavat silliparvien liikkeet vaikuttavat reittiimme.
Retken hinta on 3200 e/hlö sisältää kaikki kuljetukset, majoitukset, kuvaussafarit ja -kojut.

Jos kiinnostuit, niin kysy lisää oheisen ilmoittautumislomakkeen kautta, tai ottamalla yhteyttä retken vetäjään (heikki@avescapestravels.com).

Using Format