Tvärminnen kuvaus- ja lintukurssi 5.-7.4.2019


Keskitymme tänä vuonna lintujen tunnistamisen lisäksi myös niiden kuvaamiseen. Kurssilla käydään läpi eri kuvaustekniikoita sekä kamerantekniikkaa. Pohdimme esimerkkikuvien avulla, kuinka ne ovat syntyneet ja miten ne voitaisiin toistaa toisissa olosuhteissa. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistujilla on paremmat valmiudet toteuttaa visioitaan luontokuvauksen saralla. Illalle on varattu kuvaesityksiä ulkomaan linturetkiltä.

Oppeja sovelletaan kurssin aikana retkeilemällä Hangon parhailla lintupaikoilla sekä harjoittelemalla tekniikoita aseman ympäristössä. Kurssi soveltuu kaikille luonto- ja lintukuvaamisesta kiinnostuneille. Teemme kurssin aikana myös linturetkiä, joten kamerattomienkaan ei kannata jäädä pois, jos vain retkeily Hangossa kiinnostaa. Hanko on alkukeväästä Suomen monipuolisimpia linturetkikohteita ja tarjoaa varmasti nähtävää jokaiselle.

Kuvassa on pikkukajavia, jotka on kuvattu lähes samoilta jalansijoilta, mutta olosuhteet ja kuvaustekniikka vaikuttavat kuvien luonteeseen.

Kurssin suuntaviivoja


Mukaan otettavaksi varustukseksi suositellaan normaalia maastovarustusta, lintukirjaa, sekä optiikaksi vähintään kiikari. Järjestelmäkamera kannattaa myös tuoda, jos sellaisen omistaa tai saa lainaan.

Kurssin hinta on 220 euroa Tringan jäsenille ja 258 euroa ei-jäsenille. Hintaan sisältyvät luennot, opastukset, majoitus kahdeksi yöksi 2hh, ruokailut (2x aamupala ja 2x lounas) sekä sauna. Autamme mielellämme kuljetuksen järjestämisessä paikalle.

Kurssin aikana retket suoritetaan omilla autoilla. Mikäli haluaa yöpyä muualla, tulee se sopia etukäteen kurssin järjestäjien kanssa.

Eväitä kannattaa varata mukaan kahdeksi illaksi. Majoituspaikassa on ruuanlaittomahdollisuus.

Tukikohtana toimii Tvärminnen eläintieteellinen asema (J.A. Palménin tie 260 10900 HANKO) noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Aloitamme klo 18:00 tutustumalla aseman alueeseen ja jakamalla huoneet.

Kurssin vetäjänä toimii Heikki Eriksson.

Olemme koko ajan lintupaikalla. Tvärminnen ympäristö on mainiota aluetta kevään ensimuuttajien havainnointiin.

Ilmoittautuminen

Maksimiosallistujamäärä on 20.

Täytä ilmoittautumislomakkeen viestikenttään: Tringan jäsen (kyllä/ei) sekä erityisruokavaliosi.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 18.3.2019

Maksutiedot lähetämme ilmoittautumisen jälkeen.

Nähdään kurssilla!

Using Format