Lintumatka Eilatiin maaliskuu 2022

Mustaruostepyrstö (Cercotrichas podobe)

Lähde mukaan ikimuistoiselle linturetkelle Etelä-Israeliin! Maaliskuussa Eilatin kautta muuttaa uskomattomat määrät lintuja. Nyt sinulla on mahdollisuus nähdä se itse! Retkeily Eilatin alueelle on uskomattoman rentoa, helppoa ja turvallista. Mielenkiintoista lajistoa on nähtävissä koko ajan ja runsaasti!

Kirjosiipikiuru (Alaemon alaudipes)

Täplähietakyyhky (Pterocles senegallus)

Vihermehiläissyöjä (Merops orientalis)

Majoitumme Eilatin keskustassa Hotelli Dan Panoramassa, hyvänä lintupaikkana tunnetun Ofira-puiston kupeessa. Hotellilla meillä on puolihoito, ja kokemuksesta osaammekin kertoa, että tämän hotellin aamiainen ja päivällinen ovat uskomattoman monipuoliset ja runsaat =) Viikon aikana teemme pikkubussilla päiväretkiä lähiseudun kibbutseille, aavikkokohteille, suola-altaille, vuorille ja muille lintupaikoille.

Maaliskuun loppupuoli on lajistoltaan vuoden monipuolisin aika Eilatissa. Se on helpoin aika nähdä aikaisista muuttajista mm. balkaninsieppo, ruostekurkkusirkku, mustakurkkukerttu ja vihermehiläissyöjä. Joitain talvilajejakin voi vielä olla paikalla, joten mm. kyproksenkerttuun ja aasiankiuruun on hyvät mahdollisuudet. Aavikkolajien pesintä on vielä tähän aikaan käynnissä ja useiden kiuru- ja hietakyyhkylajien näkeminen on varsin helppoa. Arokotkien ja hiirihaukkojen muutto on myös parhaimmillaan, ja vuorilla staijatessamme voimmekin osua keskelle tuhansien ja tuhansien hiirihaukkojen massaa. Lähes joka ilta lopetamme päiväretkemme North Beachille, jossa voimme sorsalintuvoittoisen merimuuton ohessa nähdä mm. riuttahaikaroita, kyyryhaikaran, nokiliitäjän, valkosilmälokkeja ja kihuja.

Retken aikana teemme yhden pidemmän päiväretken, jonka kohde määräytyy sitten paikan päällä lintutilanteen mukaisesti. Mikäli retkeläisillä on kiinnostusta nähdä lintujen rengastusta, niin voimme käydä yhtenä aamuna myös vierailemassa Eilatin lintuasemalla. Viikon retkeilyn jälkeen lajilistamme tulee näyttämään noin 200 lajia.

Sarvikiuru (Eremophila bilopha)

Tuhansien muutolla levähtävien lintujen lisäksi näemme päivittäin paikallisia Lähi-Idän erikoisuuksia, kuten pikkumehiläissyöjiä, arabianbulbuleita, rotkorakkeleita, afrikankalliopääskyjä, useita erilaisia taskuja, isopurppuramedestäjiä jne. Myös legendaarinen mustaruostepyrstö on hyvin todennäköinen. Eilatissa järjestetään samaan aikaan suuri kansainvälinen linturalli, joten muitakin retkeilijöitä on runsaasti ja harvinaisuuksia tulee todennäköisesti löytymään. Vaikka retkeilemme leppoisasti sään ja lintujen mukaan, tulemme näkemään suurimman osan alueen erikoisuuksista.

Tunnelmia ja kuvia vuoden 2019 retkeltä täällä:

Eilat 2019

Tamariskivarpunen (Passer moabiticus)

Arokotka (Aquila nipalensis)

Kalliosirkku (Emberiza striolata)

Rotkopunavarpunen (Carpodacus synoicus)

Tietoja matkasta:

Päivämäärät

Matkan tarkemmat päivämäärät selviävät myöhemmin, kun lentoja alkaa tulla myyntiin.

Henkilömäärä

Mukaan mahtuu kaksitoista matkustajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Matka varataan heti sen täytyttyä.

Hinta

1850e/hlö sisältäen suorat lennot Helsingistä, kuljetukset hotellille, hotellimajoitukset puolihoidolla 2 hengen huoneissa, kaikki retket pikkubussilla ja matkanjohtajien palvelut. 1hh lisämaksu 390e/hlö.

Majoitus

Majoitumme Eilatissa hotelli Dan Panoramassa. Majoitukseen kuuluu runsas aamiainen sekä todella hieno ja runsas illallinen seisovasta pöydästä.


Matkaehdot

Matkan järjestää Avescapes Oy. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Aurinkomatkat ja Avescapes. Henkilökohtainen matkavakuutus on pakollinen jokaisella. Matkaehtomme löytyvät täältä:

Matkaehdot

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ja lisätietoja alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautua voi myös suoraan sähköpostitse roni@avescapestravels.com

Using Format