Merilinturetki Irlantiin 4-11.9.2019

Merilintuja, kahlaajia ja upeita maisemia


Järjestämme perinteisen merilinturetken Irlantiin syyskuussa 2019. Matkaan sisältyy tällä kertaa jopa 8 retkipäivää, jotta hyviä merilintupäiviä varmasti sattuisi kohdalle. Tarkoituksena on katsella merilintuja parissa Euroopan parhaista merilintumuuton havainnointipaikoista, mm. kuuluisalla Bridges of Rossilla. Meristaijin lisäksi teemme maan eteläosasta veneretken ulkomerelle legendaarisen Cape Clearin lintuaseman eteläpuolisille vesille katsomaan merilintuja lähempää. Meriretkellä pääsemme kuvaamaan keijuja ja liitäjiä aivan lähietäisyydeltä! Lisäksi tulemme näkemään delfiinejä veneen vieressä.

Merilintujen lisäksi keskitymme maan itäosassa pari päivää kahlaajiin, joiden muutto on tuolloin parhaimmillaan ja harvinaisten kahlaajien näkemiseen on hyvät mahdollisuudet. Tuohon aikaan Irlannissa nähdään joka vuosi amerikkalaisia kahlaajaharhailijoita. Irlannin pesimälinnuston helmi, ruusutiira, tullaan myös näkemään!

Viime vuosien retkillämme olemme nähneet tuhansittain merilintuja, mm. 5 lajia liitäjiä, 3 lajia keijuja, 4 lajia kihuja, tiiralokkeja ja tietysti paljon ruokkilintuja. Amerikkalaisia harvinaisuuksia olemme myös nähneet joka retkellämme, mm. kuningastiira, hopetiira, kuusilokki, kanadansirri.

Irlannin länsirannikon jylhät maisemat ja pienten kalastajakylien maalauksellisuus ovat myös erittäin vaikuttava kokemus.

Tunnelmia vuoden 2017 retkeltä löytyy täältä.

Ja vuoden 2018 retkeltä täältä.

Nokiliitäjä on varsin yleinen syyskuulla.

Isoliitäjiä päästään veneretkellä näkemään hienosti.

Ruusutiira on Euroopassa hyvin vähälukuinen pesimälaji. Irlannissakin lajin näkee alkusyksystä vain tietyillä paikoilla.

Meriretken yksi toivelajeista on kaunis tiiralokki. Syyskuu on parasta aikaa lajin näkemiselle.

*    *    *

Lähde mukaan tutustumaan upeisiin merilintuihin! Tarjolla taas myös ainutlaatuinen mahdollisuus päästä näkemään lintuja läheltä täysin meitä varten järjestetyllä veneretkellä!

Hinta 1790e/hlö, sis. lennot (Hki-Dublin-Hki), 7 yön majoitukset (2hh), veneretken kalastusaluksella ulkomerelle ja pikkubussikuljetukset koko retken ajan Petteri Lehikoisen ja Roni Väisäsen johdolla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Avescapes Oy. Henkilökohtainen matkavakuutus tulee jokaisella olla. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Pikkuliitäjiä päästään katsomaan ja kuvaamaan hienosti. Parhaina aamuina staijipaikan voi ohittaa tuhansia pikkuliitäjiä.

Etelänkeiju on harvinainen laji. Olemme havainneet lajin molemmilla viime vuosien retkillä.

MATKA ON TÄYNNÄ!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan retkelle käyttäen oheista lomaketta, tai suoraan info(at)avescapestravels.com

Using Format