Linturetki Andalusiaan, Espanjaan 6.9.-14.9.2019

Oikealla tuulella petolinnut muuttavat päätäviistäen. Pikkukotkista pääsee näkemään sekä tummaa että vaaleata muotoa

Hurjaa petomuuttoa ja monipuolisia lintukohteita

Lähde mukaan Andalusian kierrokselle syyskuun alkupuolella! Tämä on erinomaista aikaa nähdä vaikuttavaa petomuuttoa Tarifassa, mutta emme tietenkään unohda muita Andalusian monipuolisia lintukohteita. Kierrämme Rondan vuoristossa, sisämaan peltokohteilla sekä Doñanan suiston kosteikoilla sekä suola-altailla. Iltaisin kerrataan havaintoja ja maistellaan herkkuja Andalusialaiseen kiireettömään tyyliin. Meillä on hyvät mahdollisuudet nähdä monia mielenkiintoisia lajeja, mm. töyhtöiibis, marmorisorsa, suomukorppikotka, iberiankeisari- ja vuorikotka, pikku- ja isotrappi, kyläbulbuli sekä mustatasku. Yhteensä tulemme näkemään noin 180 lajia.

Tästä  linkistä voit katsoa 2016 retkemme lajit...

...ja tästä linkistä 2016 retken tunnelmia Facebook-sivuiltamme.

 

Isotrappeja lennossa Pohjois-Andalusiassa.

Pikkukorppikotkia muuttaa muiden petolintujen mukana salmen yli Afrikkaan.

Karkea reittikuvaus:

Retkeilemme monipuolisesti erilaisissa biotoopeissa. Aloitamme Andalusian kierroksemme Malagasta, josta lähdemme Fuente de Piedran suolajärven kautta kuivempiin maisemiin Sevillan itäpuolelle. Täällä meillä on mahdollisuus nähdä peltolinnustoa, kuten esimerkiksi liitohaukkoja, trappeja, hietakanoja ja kiurulintuja.

Peltomaisemista suuntaamme kohti rannikkoa. Sevillan lounaispuolella on monia hyviä lintualtaita, jotka ovat osa laajaa Doñanan suiston kosteikkokokonaisuutta. Vierailemme useammassa kohteessa, jotka valikoituvat vuoden vesitilanteen mukaan. Luvassa on huomattavia määriä kahlaajia, haikaroita ja vesilintuja.

Kosteikkojen jälkeen siirrymme Tarifaan, joka sijaitsee aivan Espanjan eteläisimmässä kärjessä. Se on muuton solmukohta, jossa saamme nauttia hyvin monipuolisesta petolintulajistosta. Teemme Tarifasta iltaretkiä lähialueiden pelloille ja rantakohteille, jossa on mahdollisuus nähdä monipuolista lajistoa.

Tarifan tyrskyistä jatkamme pohjoiseen, kohti Rondan vuoristoa. Yövymme Rondan kuvankauniissa kaupungissa, jonka ympäristössä pesii kiinnostavia vuoristolajeja.

Viimeisenä retkikohteenamme on kosteikko, joka sijaitsee aivan Malagan lentokentän vieressä. Voimme jatkaa linturetkeä illan hämärtymiseen asti ja siirtyä rauhassa lentokentälle.

Yksittäisiä isohaarahaukkoja muuttaa haarahaukkamassan lomassa.

Lehmähaikaroita kerääntymässä yöpymispaikalle.

Mustahaikaroita ja mehiläishaukkoja samassa skretsissä.

Suomukorppikotka on säännöllinen, mutta harvalukuinen näky Tarifan muutontarkkailupaikoilla.


Retken hinta on 1850 euroa, sisältäen lennot, majoituksen, kuljetuksen, opastuksen sekä 7 kokonaista retkipäivää! Ruokailut ja juomat pitää kustantaa itse.

Retki on täynnä! Varasijoille voi ilmoittautua oheisella lomakkeella

 

Using Format