Kallbådan - majakka keskellä merta

Koe unohtumaton arktika-viikonloppu karulla ulkoluodolla hylkeiden valtakunnassa 11.–13.5.2018!


Kallbådanin majakka sijaitsee Kirkkonummella noin yhdeksän kilometriä Porkkalanniemen eteläpuolella, eli Mäkiluodostakin vielä useita kilometrejä ulompana merellä. Kallbådan kuuluu hylkeidensuojelualueeseen ja sille rantautuminen ilman lupaa on kielletty. Yhteistyömme majakan vuokraisäntä Veikka Gustafssonin kanssa mahdollistaa vierailumme.

Käytä ainutlaatuinen tilaisuus päästä keskelle arktikan valtaväylää ja yhdelle Suomenlahden uloimmista luodoista, tietenkin kaikilla mukavuuksilla. Majakan puitteet ovat kohdallaan ja itse majakkaan tutustuminen on kokemus sinänsä.

 

Arktisia vesilintuja, kahlaajia ja kuikkalintuja

Arktikan alkutahdit! Toukokuun alkupuolella alkava arktisten lintujen muutto Suomenlahden kautta on upeaa nähtävää. Kuun alussa muutolla nähdään paljon mm. mustalintuja, alleja, kahlaajia ja kuikkalintuja. Myös kihujen muutolle ajankohta on hyvä ja ensimmäinen valkoposkihanhi ryntäyskin saattaa osua kohdille. Tähän aikaan mahdollisuus harvinaisuuksiin on suuri! Viime vuosina vastaavilla retkillä on nähty mm. valkoposkitiira, 3 jääkuikkaa, 2 pikkukajavaa, 5 mustatiiraa, allihaahkoja jne.

Toissa vuoden retken tunnelmia ja muutama kuva nähtävissä täällä:

https://www.facebook.com/avescapesoy/posts/1914169555525597

 

 

Kuljetus

on myös elämys. Siirrymme kohteeseen Veikan kuskaamina erittäin merikelpoisella rib-veneellä. Tavarat kannattaa kuitenkin suojata roiskeilta.

Hylkeet

tykkäävät oleskella lähiluodoilla. Meillä on hyvät tarkkailumahdollisuudet muuten niin vaikeasti tavoitettaviin eläimiin.

Retken hinta on 390€/hlö. Hintaan kuuluu:

  • Kuljetus majakalle Kirkkonummen Porkkalan luotsiasemalta
  • Majoitus majakan tiloissa (liinavaatteet eivät kuulu, oma makuupussi mukaan!)
  • Launtai-illan yhteinen illallinen
  • Sauna

Kokoonnumme perjantai-iltana 11.5.2018 Porkkalan luotsiasemalla kello 18 ja palaamme samaan paikkaan sunnuntaina 13.5.2018 noin kello 15.

Retken toteutumiseksi tarvitsemme täyden 10 hengen ryhmän. Sijainnista johtuen retkellä on säävaraus.

Retki on täynnä, kiitokset mielenkiinnosta! Varasijoille kannattaa ilmoittautua.

Using Format