ALASKA 29.5.-15.6.2024

Once in a lifetime!

Tämä Pohjois-Amerikan luoteisosassa sijaitseva Yhdysvaltojen osavaltio on monen lintuharrastajan unelmakohde. Huikeiden maisemien lisäksi siellä on mahdollista päästä näkemään hyvin monipuolista arktista lintulajistoa ja paljon nisäkkäitä. Arktisten lintujen näkeminen niiden karussa pesimäbiotoopissaan on huikea kokemus!

Eskimosirri Calidris bairdii

Tundrasirri Calidris mauri

Ainutlaatuista lintulajistoa

Matkan aikana on mahdollista nähdä useita sellaisia lintulajeja, joiden näkeminen muualla päin maailmaan on hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta. Retken ehdottomiin tavoitelajeihin kuuluvat mm. silmälasihaahka, beringinhanhi, beringinmerimetso, valkopyrstöriekko, alaskankuovi, tyrskykahlaaja, beringinsirri, lyhytnokkamurri, punanokkakiislanen, iso- ja töyhtölunni ja tundrasirkku.

Matkan aikana retkeillään monipuolisesti erilaisissa biotoopeissa ja retken kokonaislajimäärä tuleekin olemaan lähelle 200 lajia.

Tundrasirkku Calcarius pictus

Lyhytnokkamurri Brachyramphus brevirostris

Matkan sisältö

Matkan aikana käydään läpi monipuolisesti Alaskan parhaita lintukohteita. Lennämme Anchorageen, josta vierailemme sisäisillä lennoilla sekä Beringinsalmen tuntumassa olevassa Nomen kaupungissa että aivan Alaskan pohjoisimmassa osassa Jäämeren rannalla olevassa Barrow:n kaupungissa.

Lisäksi käymme yhden päivän meriretkellä Kenai Fjordin kansallispuistossa Alaskanlahdella ja vietämme pari päivää Denalin kansallispuiston tuntumassa Alaskan sisämaassa.

Matkan tavoitteena on päästä näkemään mahdollisimman paljon Alaskan tavoitelintulajistoa, kuvausmahdollisuuksia unohtamatta. Ohessa nähdään monipuolisesti tavallisempaa jenkkilajistoa ja maa- ja merinisäkkäitä.

Katso vuoden 2022 täydellinen matkaohjelma TÄSTÄ. Ohjelma tulee olemaan aika samanlainen myös 2024 matkalla.

Tyrskykahlaaja Aphriza virgata

Aleuttientiira Sterna aleutica

Amerikankirjorastas Ixoreus naevius

MATKA ON TÄYNNÄ!


Seuraava matka järjestetään alkukesästä 2026. Siihen voi jo alustavasti ilmoittautua ottamalla Roniin yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Matkan päivämäärät ovat 29.5-15.6.2024

Matkan hinta on n. 7995 euroa/hlö (varausmaksu 1000e), hinta tarkentuu lentojen lopullisen hinnan mukaan

Hintaan sisältyy:

-kansainväliset lennot Helsinki-Anchorage-Helsinki

-sisäiset lennot Anchorage-Nome-Anchorage ja Anchorage-Barrow-Anchorage

-kaikki hotellimajoitukset matkan aikana 2hh

-autokuljetukset kohteissa

-meriretken Kenai Fjordin kansallispuistossa

-suomenkielisten oppaiden palvelut

Kaikilla osanottajilla tulee olla henkilökohtainen matkavakuutus, joka on voimassa Yhdysvalloissa koko matkan keston ajan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Avescapes Oy (Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vakuuden asettanut matkanjärjestäjä nro 1328/15/Mj).

Noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä matkapakettilain ehtoja. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Tunnemme vastuumme matkanjärjestäjänä myös eettisesti ja teemme ilmastokompensaatiota kaikista lentomatkoistamme. Lue lisää täältä.

llmoittaudu mukaan matkalle alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Lisätietoja matkasta voi kysyä Ronilta (roni@avescapestravels.com).

•    •    •

Kaikki sivun kuvat (c) Jyrki Normaja

Using Format