Georgia & Armenia 22.4.-5.5.2022

Mahtava vuoristo, savannimaiset arot sekä yllätykselliset kosteikot

Lähde mukaan kokemaan mm. Kaukasus-vuoristosta tunnettu Georgia sekä WP:n kaakkoisrajoille kurkottava Armenia! Teemme kattavan kierroksen, jonka aikana näemme Kaukasuksen vuoriston, Georgian kaakkois- ja eteläosien arot, Aragatsin mahtavan tulivuoren Armeniassa ja Armashin kala-altaat.

Sininärhet sulostuttavat maaseutumaisemia.

Sepelrastas (amicorum) kuuluu vuoriston tyyppilajeihin.

Vuorikirvinen on ehkäpä yleisin laji vuoristossa,

eikä kalliokiipijäkään mahdoton ole.

Mitä enemmän lunta, sitä helpompi rakkapunavarpuset on löytää. Olemme Kaukasuksen puolella melko varhain keväällä, koska se parantaa mahdollisuuksia vuoristolajien näkemiseen.

Monia toivelajeja

Georgian puolella vuoristomaisemissa voimme nähdä monia unelmalajeja, kuten kaukasianteeri ja -lumikana, vuorileppälintu, kalliokiipijä ja rakkapunavarpunen.

Retkeilemme myös maan kaakkois- ja lounaisosissa, joissa maisemat muuttuvat paikoitellen jopa savannimaisiksi. Mustafrankoliini, keisarikotka, neitokurki, valkoselkätasku, kaspiankerttu ja kallionakkeli kuuluvat tämän kolkan lajistoon.

Armeniaan lähdemme tutustumaan avoimin mielin. Saamme toivottavasti listallemme useita mielenkiintoisia tavoitelajeja, kuten kaspianrautiainen, kivikkosatakieli, idänkallionakkeli sekä kivikkosirkku. Retken potentiaaliseen lajistoon kuuluu lisäksi monia muita kovia lajeja, jotka on hankala hoitaa mistään muualta WP:n alueelta.

Balkaninsieppo saapuu, kun metsät alkavat vihertää vuorten rinteillä.

Armenianlokki on yleinen pesimälaji.

Ylänköjen kosteikoilla voi nähdä ruskohaikaroita monen muun haikaralajin lisäksi.

Retki on siirretty keväälle 2022 koronatilanteen takia.

Retki on täynnä, mutta varasijoille voi ilmoittautua.


Retken hinta on 2950€. Hinta sisältää lennot, maakuljetukset, majoitukset, kaikki ruokailut, matkanjohtajan,  paikallisoppaan ja autonkuljettajan.

Voit kysyä lisätietoja ja tarkemman päiväohjelman oheisen ilmoittautumislomakkeen kautta, tai ottamalla yhteyttä suoraan retken vetäjään (heikki@avescapestravels.com).

Ilmoittautumislomake

Using Format