Batumi & Tetnuldi, Georgia 5.9.-13.9.2022

Matkasta lyhyesti

Matka Georgian Batumiin ja Kaukasukselle parhaaseen syysmuuttoaikaan! Batumi on WP:n legendaarisimpia petolintujen muutonseurantapaikkoja. Tuota kapeaa muuttoreittiä pitkin muuttaa joka syksy yli miljoona petolintua. Petostaijin lisäksi retkeilemme Mustanmeren rannoilla ja teemme kahden päivän retken Kaukasuksen vuoristoon tutustumaan upeaan vuoristoon ja endeemisiin lajeihin.

Syyskuun alkupuolella Batumin staijipaikan ohi muuttaa upea valikoima petolintuja.Paikallisesti huonotkin muuttopäivät ovat suomalaisittain upeita, mutta hyvinä päivinä petolintujen päiväsummat ovat viisinumeroisia - ja lajeja on paljon.Petolintujen lisäksi muuttaa paljon muitakin lintuja, kuten mehiläissyöjiä, turturikyyhkyjä ja sininärhiä.

Retkellä keskitymme lintujen ihailuun ja määrittämiseen kaikessa rauhassa. Vaikka retkeilemme leppoisasti sään ja lintujen mukaan, tulemme näkemään suurimman osan alueen erikoisuuksista. Punarintanakkeleita ja kaukasianuunilintuja asustaa aivan staijipaikan lähistöllä ja Mustanmeren rannoilta voi löytää monenlaista yllättävää muuttolintua. Linturetkeily Batumissa tukee alueen lintumatkailua ja luo painetta rajoittaa petolintujen metsästystä alueella.

Batumin kuuluisimpien muutontarkkailupaikkojen syksyisiä muuttosummia löytyy täältä (Sakhalvasho) ja täältä (Shuamta).

Yksityiskohtaisemman matkaohjelman löydät täältä


Lisätietoa matkasta

Retken alustavat päivämäärät ovat 5.9.-13.9.2022.

Retken hinta on 2560€/hlö.

Hintaan sisältyy lennot, majoitukset hotelleissa (2hh), ruokailut, maakuljetukset, paikallisoppaat ja kuljettajat sekä suomalaiset matkanjohtajat. 1hh lisämaksu on 380€.

Kaikilla osanottajilla tulee olla henkilökohtainen matkavakuutus, joka on voimassa Georgiassa koko matkan keston ajan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Avescapes Oy (Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vakuuden asettanut matkanjärjestäjä nro 1328/15/Mj).

Noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä matkapakettilain ehtoja. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Tunnemme vastuumme matkanjärjestäjänä ja suoritamme ilmastokompensaatiota kaikista lentomatkoistamme. Lue lisää täältä. Tämän retken hinnasta2% menee linnustonsuojeluun ja toinen 2% ilmastokompensaatioon.

Ilmoittaudu mukaan mielenkiintoiselle retkelle jopa WP:n parhaimmalle muutontarkkailupaikalle!

Matkalle on kymmenen paikkaa ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Pidätämme oikeuden retken perumiseen, jos ryhmää ei saada täyteen.

Oppaina toimivat Heikki Eriksson ja Petro Pynnönen.

Ilmoittautumiset: Heikki - heikki@avescapestravels.com , Petro - nobirdtours@gmail.com tai alla olevalla lomakkeella.

Matka on täynnä, mutta voit ilmoittautua varasijoille.

Using Format