Iranin lintumatka 28.3-9.4.2019

Uutena kohteena keväällä 2019 lähdemme tutustumaan eksoottiseen Iraniin! 12 päivän matkan aikana käymme parin päivän retken maan eteläosassa Ahwazin ympäristössä ja loppuaika vietetäänkin maan pohjoisosassa Kaspianmeren rannoilla ja vuoristoissa. Paikalliseen kulttuuriin päästään tietysti samalla tutustumaan. Retkellä tullaan näkemään todella paljon mielenkiintoista lajistoa, ja lisäksi useat lajit ovat hyvin vaikeita nähdä muualla maailmassa mm. kaspiantiainen, persianaavikkonärhi, persiantimali ja mesopotamianvaris.

Retken ohjelma


29.-31.3. Helsinki-Teheran-Ahwaz. Saavumme Teheraniin 29.3. aamuyöstä, josta heti sisäisellä lennolla maan eteläosaan Ahwaziin. Retkeilemme Ahwazin ympäristössä 3 ensimmäistä retkipäivää. Tämä on erinomainen alue mm. persiantimalille, mesopotamianvarikselle, kaspiankertulle, aavikkokehrääjälle jne.

1.-3.4. Ahwaz-Teheran-Kelardasht. Aamulennolla takaisin Teheraniin, josta otamme alle nelivetomaasturit ja lähdemme pohjoiseen vuoristoja kohti. Seuraavat kolme päivää retkeilemme Kelardashtin alueen vuoristoissa. Täällä tulemme näkemään mm. kaspianlumikanan, kaspiantiaisen, kultahempon, kaspianrautiaisen, valkoselkätaskun ja persiantaskun. Maisemat tulevat olemaan huikeat, kun nousemme yli 4000 metriin.

4.4. Kelardasht-Babolsar-Sari. Siirtymäpäivä, jonka aikana pysähdymme muutamille lintupaikoille ja hoidamme mm. macronyx-pussitiaisen (Black-headed Penduline Tit), joka on mm. IOC:n mukaan oma lajinsa.

5.-6.4. Sari-Touran. Seuraavat kaksi päivää vietämme Touranin kansallispuiston puoliaavikkoisilla ja vuoristoisilla maisemilla. Tämä on paras paikka persianaavikkonärhen näkemiseen. Muuta mielenkiintoista lajistoa alueella ovat mm. kääpiökerttu, hietikkopyy, idänkallionakkeli, idänkaulustrappi, arovarpushaukka, kaukasianuunilintu ja kivikkosirkku.

7.4. Touran-Parvar. Parvarin suojelualueen pusikkoisilla vuorenrinteillä kohdelajeinamme ovat mm. kivikkosatakieli, pikkutiltaltti, idänorfeuskerttu ja ruostepäälepinkäinen.

8.4. Parvar-Teheran. Vietämme aamun vielä Parvarin ympäristön vuoriston hieman korkeammilla paikoilla, jossa pesii mm. ruususiipitulkkuja, arovarpusia, kivikkosirkkuja ja mustapääsirkkuja. Illaksi ajamme Teheraniin, jossa majoitumme lentokenttähotelliin.

9.4. Teheran-Helsinki. Aamulennolla takaisin Suomea kohti.


Retken hinta 3780 e/hlö (sis. kaikki lennot, kaikki majoitukset 3 tähden hotelleissa, kaikki ruokailut, kuljetukset pikkubusseilla ja nelivetomaastureilla, kansallispuistojen pääsymaksut ja paikallisen sekä suomalaisen oppaan palvelut).

Matkaehtomme löytyvät täältä.

Ilmoittaudu mukaan allaolevalla lomakkeella tai mailitse (roni@avescapestravels.com).

MATKA ON TÄYNNÄ!

Using Format