Lintumatka Eilatiin 14-21.3.2023

Mustaruostepyrstö (Cercotrichas podobe)

Lähde mukaan ikimuistoiselle linturetkelle Etelä-Israeliin! Maaliskuussa Eilatin kautta muuttaa uskomattomat määrät lintuja. Nyt sinulla on mahdollisuus nähdä se itse! Retkeily Eilatin alueelle on uskomattoman rentoa, helppoa ja turvallista. Mielenkiintoista lajistoa on nähtävissä koko ajan ja runsaasti!

Kirjosiipikiuru (Alaemon alaudipes)

Täplähietakyyhky (Pterocles senegallus)

Vihermehiläissyöjä (Merops persicus)

Maaliskuun loppupuoli on lajistoltaan vuoden monipuolisin aika Eilatissa. Se on helpoin aika nähdä aikaisista muuttajista mm. balkaninsieppo, ruostekurkkusirkku, mustakurkkukerttu ja vihermehiläissyöjä. Joitain talvilajejakin voi vielä olla paikalla, joten mm. kyproksenkerttuun ja aasiankiuruun on hyvät mahdollisuudet. Aavikkolajien pesintä on vielä tähän aikaan käynnissä ja useiden kiuru- ja hietakyyhkylajien näkeminen on varsin helppoa. Arokotkien ja hiirihaukkojen muutto on myös parhaimmillaan, ja vuorilla staijatessamme voimmekin osua keskelle tuhansien ja tuhansien hiirihaukkojen massaa. Lähes joka ilta lopetamme päiväretkemme North Beachille, jossa voimme sorsalintuvoittoisen merimuuton ohessa nähdä mm. riuttahaikaroita, kyyryhaikaran, nokiliitäjän, valkosilmälokkeja ja kihuja.

Retken aikana teemme yhden pidemmän päiväretken, jonka kohde määräytyy sitten paikan päällä lintutilanteen mukaisesti, joko Kuolleelle merelle tai Nizzanan idänkaulustrappipaikoille. Mikäli retkeläisillä on kiinnostusta nähdä lintujen rengastusta, niin voimme käydä yhtenä aamuna myös vierailemassa Eilatin lintuasemalla. Viikon retkeilyn jälkeen lajilistamme tulee näyttämään noin 200 lajia.

Sarvikiuru (Eremophila bilopha)

Tuhansien muutolla levähtävien lintujen lisäksi näemme päivittäin paikallisia Lähi-Idän erikoisuuksia, kuten pikkumehiläissyöjiä, arabianbulbuleita, rotkorakkeleita, afrikankalliopääskyjä, useita erilaisia taskuja, isopurppuramedestäjiä jne. Myös legendaarinen mustaruostepyrstö on hyvin todennäköinen. Muitakin linturetkeilijöitä on alueella tuohon aikaan runsaasti ja harvinaisuuksia tulee todennäköisesti löytymään. Vaikka retkeilemme leppoisasti sään ja lintujen mukaan, tulemme näkemään suurimman osan alueen erikoisuuksista.

Tunnelmia ja kuvia vuoden 2019 retkeltä täällä:

Eilat 2019

Tamariskivarpunen (Passer moabiticus)

Arokotka (Aquila nipalensis)

Kalliosirkku (Emberiza striolata)

Rotkopunavarpunen (Carpodacus synoicus)

Tietoja matkasta:

Päivämäärät

14-21.3.2023

Hinta

2290e/hlö sisältäen suorat lennot Helsingistä, kuljetukset hotellille, hotellimajoitukset puolihoidolla 2 hengen huoneissa, kaikki retket pikkubussilla ja matkanjohtajien palvelut. 1hh lisämaksu 390e. 1hh on rajallinen määrä, tiedustele Ronilta mahdollisuutta.

Majoitus

Majoitumme Eilatissa huipputasoisessa hotellissa. Majoitukseen kuuluu runsas aamiainen sekä runsas illallinen seisovasta pöydästä.


Matkaehdot

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Avescapes Oy (Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vakuuden asettanut matkanjärjestäjä nro 1328/15/Mj) sekä Aurinkomatkat.

Noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä matkapakettilain ehtoja. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Ilmastokompensaatio

Tunnemme vastuumme matkanjärjestäjänä myös eettisesti ja teemme ilmastokompensaatiota kaikista lentomatkoistamme. Lue lisää täältä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ja lisätietoja alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautua voi myös suoraan sähköpostitse roni@avescapestravels.com

MATKA ON TÄYNNÄ!

Using Format