KAAKKOIS-KIINA 4-20.10.2019

KAHLAAJIA, PETOJA, VARPUSLINTUJA

Kaakkoiseen Kiinaan suuntautuva pilottiretkemme syksyllä 2019 ajoittuu alueen parhaaseen ja monipuolisimpaan syysmuuttoaikaan. Ja tietysti tuohon aikaan kaikki linnut ovat mielenkiintoisissa puvuissa ja määrityksellisesti äärimmäisen mielenkiintoisia. Kaikki lajisto on sitä itäistä unelmalajistoa, jota jokainen lintuharrastaja Euroopassa toivoo näkevänsä. Tällä yli kahden viikon retkellä vietetään todella paljon aikaa maastossa ja tutustutaan näiden mielenkiintoisten lajien määritykseen.

Retken ehdoton ykköslaji on tietenkin maailmanlaajuisesti äärimmäisen uhanalainen lusikkanokkasirri, jonka tulemme näkemään Rudongin legendaarisilla kahlaajarannoilla. Samoilla paikoilla näemme tuhansittain muita itäisiä kahlaajia, mm. täplävikloja, vuorisirrejä, aasiankurppeloita, rusokaulasirrejä jne.

Vuorisirrit lennossa Rudongissa.

Täplävikloja voi tuurilla nähdä Rudongissa samalta seisomalta satoja. Se on hyvin iso osa koko maailman populaatiosta.

Itäiset varpuslinnut

Lokakuussa Kiinan itärannikkoa pitkin muuttaa huimasti varpuslintuja. Lokakuu on erinomaisen monipuolista aikaa varpuslintujen muuton suhteen. Suurin osa varpuslinnuista on sitä mielenkiintoista itäistä settiä, hyönteissyöjistä sirkkuihin. Ja tämä on tietysti määrityksellisesti myös äärimmäisen antoisaa, koska linnut ovat juuri siinä syyspuvussa, jollaisena niitä voisi harhailijoina Euroopassakin nähdä.

Lapinuunilintu on hyvin yleinen phyllari.

Amurinuunilintuja löytyy myös.

Ussurinuunilintu.

Siperiansieppo.

MATKAOHJELMA

Matka alkaa Shanghaista. Vietämme retken aluksi pari päivää Shanghain eteläpuolella petoja staijaten ja varpuslintuja kompaten. Tämän jälkeen menemme sisäisellä lennolla Lianyungangiin, jossa tulemme näkemään paljon kahlaajia. Yksi tavoitelajeista on arokurppelo. Kahlaajia on alueen lieterannoilla todella paljon. Vietämme tällä alueella kolme kokonaista päivää, jonka jälkeen ajamme etelään Rudongin legendaarisille kahlaajarannoille. Rudongissa vietämme myös kolme kokonaista päivää, jonka aikana tulemme näkemään lusikkanokkasirrin, täpläviklon ja tuhansittain muita kahlaajia. Loppuosa retkestä vietetään Yangshanin saarella ja Shanghain tuntumassa varpuslintuja kompaten.

Arokurppelo.

Suippopyrstösirrit.

Kultasirkku.

MATKA ON TÄYNNÄ!

Retken tiedot

Retken hinta on 3250e/hlö. Se sisältää Finnairin suorat lennot Helsinki-Shanghai-Helsinki, sisäiset lennot Liayungangiin, kaikki maakuljetukset pikkubussein, majoitukset hotelleissa (2hh), kaikki ruokailut, paikallisoppaan palvelut ja suomenkielisen matkanjohtajan palvelut. 1hh lisämaksu 450e.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Avescapes Oy. Henkilökohtainen matkavakuutus tulee jokaisella olla. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Ilmoittaudu mukaan mailitse Ronille (roni@avescapestravels.com).

Using Format