KANARIAN ENDEEMIT 27.2.-8.3.2023

Kolme saarta - yhdeksän Makaronesian endeemiä

Avaamme uutena alkukevääseen ajoittuvana matkana Kanariansaarten kierroksen, jossa käydään yhden matkan aikana läpi Fuerteventuran, Gran Canarian ja Teneriffan saaret, jotta pääsemme näkemään kaikki Kanarian endeemit lintulajit. Tämän yhdeksän päivän mittaisen yhdistelmämatkan aikana pääsee melko vähällä vaivalla ja kätevästi näkemään kaikki Kanariansaarten tavoitelajit, kuitenkaan pitämättä liikaa kiirettä ja varaamalla aikaa myös näiden lajien kuvaukseen sekä muidenkin mielenkiintoisten lajien etsimiseen. Kuuden Kanariansaarille endeemisen lajin lisäksi tulemme näkemään myös kolme lajia, jotka esiintyvät Kanarian lisäksi vain muilla Makaronesian saarilla. Oman lisänsä lajiston mielenkiintoisuuteen tuovat monien muidenkin lajien Kanariansaarille omat alalajinsa, joista monet ovat mahdollisia tulevia splittikohteita. Kanariansaaret ovat tunnettuja turismistaan, mutta me tulemme retkeilemään suurelta osin turistialueiden ulkopuolella rauhallisemmissa maisemissa.

Kanariantasku (Saxicola dacotiae) esiintyy maailmassa vain Fuerteventuran saarella. Kanta ei ole kovin suuri, mutta laji on löydettävissä saarelta tietyistä paikoista.

Kanariantiltaltti (Phylloscopus canariensis) on yleinen laji Gran Canarian ja Teneriffan vuoristometsissä.

Matkaohjelma

Aloitamme matkamme lentämällä Fuerteventuran upealle aavikkosaarelle kolmeksi päiväksi. Saaren tavoitelajit ovat kanariantasku ja lännenkaulustrappi. Auringonnousu Tindayan aavikolla on uskomattoman hieno lännenkaulustrappien soidinta seuratessa! Trappien lisäksi aavikkomaisilla kohteilla havaitsemme mm. aavikkojuoksijoita, paksujalkoja, kalliopyitä, hietakyyhkyjä, pikkukiuruja, kanariankirvisiä ja pikkupensaskerttuja. Retkeilemme saarella myös erilaisissa kuivahkoissa jokiuomissa ja vuorien alusrinteillä. Jokiuomat etenkin ovat hyviä kanariantaskulle, madeirankiitäjälle, pikkukorppikotkalle, aavikkotulkulle ja kaikenlaisille harhailijoille. Merilinnusto koostuu lähinnä makaronesianliitäjistä ja riuttatiiroista, mutta meillä on pieni mahdollisuus myös suomutropiikkilinnun näkemiseen.

Fuerteventuralta lennämme nopealla 40min lennolla seuraavaan kohteeseemme Gran Canarian saarelle. Tällä saarella vietämme kaksi päivää, lähinnä saaren keskiosien upeissa vuoristometsissä. Vuoriston kanarianmäntymetsissä elää matkamme vaikein ja harvinaisin lintulaji, grancanarianpeippo. Tämä hiljattain sinipeiposta splitattu laji elää maailmassa vain tällä saarella, ja sen maailmankanta on muutamia satoja yksilöitä. Gran Canarian osuus käytetään lähes kokonaan tämän lajin etsimiseen. Muita mäntymetsän ja vuoriston yleisiä lajeja ovat mm. kanariantiltaltti, kanarianhemppo, punapyy ja afrikansinitiainen.

Gran Canarialta otamme taas 40min lennon matkamme viimeiselle saarelle, upeasta vuoristostaan ja subtrooppisista laurisilva-metsistään tunnetulle Teneriffalle. Siellä vietämme matkan loput kolme päivää tutustuen mm. Teiden kansallispuiston hulppeisiin vuorimaisemiin. Teneriffan endeemit lajit ovat kanariankyyhky, palmankyyhky ja sinipeiposta omaksi lajikseen erotettu teneriffanpeippo. Monien muiden metsälajien, kuten punarinnan, käpytikan ja hippiäisen alalajit ovat myös mielenkiintoisia splittipotentiaalinsa takia. Teneriffa on myös hyvä paikka merilintujen katsomiseen. Kolmen retkipäivän jälkeen lennämme Teneriffalta takaisin Suomeen.

Teneriffanpeippo (Fringilla teydea) esiintyy Teneriffan kanarianmäntymetsissä.

Grancanarianpeippo (Fringilla polatzeki) on hyvin harvinainen laji, jonka voi maailmassa löytää vain kahdelta metsäalueelta Gran Canarian saarelta.

Madeirankiitäjä (Apus unicolor) on yksi Makaronesian erikoisuuksista.

Kanarianhemppo (Serinus canaria).

Matkan tiedot

Matkan hinta on 2990 e/hlö. Hintaan sisältyvät kaikki lennot, kaikki majoitukset tasokkaissa hotelleissa 2hh, kaikki kuljetukset, aamupalat ja illalliset hotelleilla ja matkanjohtajien palvelut. 1hh paikkoja on rajoitetusti, tiedustele meiltä mahdollisuutta ja hintaa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaikilla osanottajilla tulee olla henkilökohtainen matkavakuutus, joka on voimassa Espanjassa koko matkan keston ajan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Avescapes Oy (Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vakuuden asettanut matkanjärjestäjä nro 1328/15/Mj).

Noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä matkapakettilain ehtoja. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Tunnemme vastuumme matkanjärjestäjänä myös eettisesti ja teemme ilmastokompensaatiota kaikista lentomatkoistamme. Lue lisää täältä.

Kanariankirvinen (Anthus berthelotii).

Afrikansinitiaisella (Cyanistes teneriffae) on lähes joka saarella oma alalajinsa.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella tai mailitse avescapes(a)gmail.com!

MATKA ON TÄYNNÄ!

Using Format