Koillis-Intia -

Namdapha & Mishmi hills

Retkellä tutustumme Intian koillisimman nipukan luonnonpuistoihin ja vaellamme koskemattomissa sademetsissä. Retkellä on odotettavissa nähtävän jopa 400 lintulajia.


Retki ei ole tällä hetkellä varsinaisessa ohjelmassa, mutta voidaan järjestää keväällä 2019 tai 2021. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä tai kasaa oma retkiporukkasi!


Saavumme alkuiltapäivällä Intian sisäisellä lennolla Himalajaa sivuten Dibrugarhiin, josta jatkamme illaksi Namdaphan luonnonpuistoon aivan Myanmarin rajalle. Luonnonpuisto pitää sisällään koskematonta sademetsää ja jokiuomia, joihin tutustumme jalkapatikalla, sillä teitä täällä ei kulje. Kuuden päivän aikana etenemme puistoon ja takaisin unohtumattoman upeissa maisemissa gibbonien laulun säestämänä. Luonnontilastaan johtuen Namdapha on Intian viimeisiä paikkoja nähdä maailmanlaajuisesti uhanalainen himalajanhaikara. Muita erikoisuuksia ovat rusko- ja kiilasarvinokka, isohelmitikka, paljettipöllökehrääjä sekä lukuisat nauru-, lymy- ja sirppitimalit sekä monet muut sademetsien ominaislajit.

Kiilasarvinokka Aceros nipalensis

Sulttaanitiainen Melanochlora sultanea

Rinneharlekiinitimali Pteruthius melanotis

Namdaphasta matkamme jatkuu kohti toista pääkohdettamme Mishmi Hillsiä, mutta matkalla tutustumme Brahmaputran tasangon lintuihin ja vietämme kokonaisen päivän Dibru-Saikhowan luonnonpuiston kosteikoilla. Täällä kohteitamme ovat erityisesti bengalintrappi, himalajannokkatimali, pakistaninruohotimali ja viiruviidakkotimali. Kohteessa on myös paljon talvehtivia vesi- ja varpuslintuja, ja mahdollista on törmätä erikoisuuksiin, kuten kiinansotkaan, sirppisorsaan, täpläkerttuseen, ja siitä tuoreeltaan omaksi lajiksi erotettuun ’baikalinkerttuseen’ (Baikal Bush Warbler).

Dibru-Saikhowa auringon laskiessa

Pakistaninruohotimali Chrysomma altirostris

Mishmi Hills pitää sisällään mainiota Itä-Himalajan rinnemetsää ja koko liudan mitä hienoimpia lintulajeja. Retkeilemme tietä pitkin alarinteen runsaista bambumetsistä tien ylimpään kohtaan Mayodian solaan, jossa lähestymme jo Himalajan lumihuippuja.

Mishmin erikoisuuksia ovat mm. burmantragopaani, loistofasaani, ’mishminvuoritimali’ (Mishmi Wren Babbler), kiilanokkatimali, ’manipurintiaistimali’ (Manipur Fulvetta), mustakaulusnakkeli, purppura- ja viherloistorastas ja paljon muuta. Näihin tutustumme reilun kolmen päivän ajan, jonka jälkeen aloitamme matkan takaisin Dibrugarhiin ja Delhin kautta kotiin.

Mustakaulusnakkeli Sitta formosa

'Manipurintiaistimali' Fulvetta manipurensis

Bambuvuoritimali                          Spelaeornis troglodytoides

Retken muut tiedot:


  • Hintaan sisältyy lennot Helsinki-Dibrugarh-Helsinki, kaikki majoitukset kahden hengen huoneissa, kaikki ruokailut (aamupala, lounas, illallinen), kuljetukset kohteissa, luonnonpuistojen sisäänpääsymaksut sekä paikalliset lupamaksut, matkanjohtajan ja oppaan palvelut, juomarahat kohteessa
  • Hintaan ei sisälly kameramaksut luonnonpuistoissa, virkistysjuomat ja muut henkilökohtaiset tuotteet
  • Oppaina toimii sekä pätevä paikallisopas että kokenut Koillis-Intian kävijä Petteri Lehikoinen (matkanjohtaja)
  • Vaativuus ja mukavuudet Retkillä tulemme liikkumaan pääasiassa jalkaisin, Mishmi Hillsillä kävely on helppoa tai kohtuullista ja autot seuraavat aina lähellä tarjoten mahdollisuuden lepoon ja tavaroiden saavutettavuuteen. Namdaphassa kävely on teiden puutteesta johtuen hieman haastavampaa ja etenemme kevytvarustein n. 55km kuuden päivän aikana, painavammat matkatavarat kannetaan puolestamme. Veden korkeudesta riippuen voimme joutua ylittämään joitain puroja kahlaten. Yöpyminen tapahtuu hotelleissa, viihtyisissä majoissa sekä Namdaphan osalta hyvin varustelluissa teltoissa.
  • Ryhmäkoko 4-7.
  • Hinta n. 4500 euroa (varausmaksu 700 euroa)

Ota yhteyttä

Jos haluat ilmoittautua retkelle tai kiinnostuit, mutta kaipaisit lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä oheisella lomakkeella. Kerromme mielellämme lisää!

Using Format