Pohjois-Kreikka 14-20.2.2020

Kiharapelikaaneja ja muuta itäistä lajistoa!

Talvella 2020 menemme taas Pohjois-Kreikkaan! Tällä kertaa retkeilemme koko viikon Kerkini-järvellä ja sen ympäristön metsissä ja vuorilla. Kerkinillä talvehtii kymmeniä tuhansia vesilintuja ja kahlaajia! Itse järven lisäksi ympäristökylien metsät ja vuoret ovat erinomaisia lintupaikkoja, joissa asustaa paljon mielenkiintoista itäistä ja eteläistä lintulajistoa. Pohjois-Kreikan linnusto on talvella äärimmäisen runsas ja retkeily Kerkinin alueella todella vaivatonta ja helppoa!

Arokiuruja talvehtii alueella.

Balkanintiainen edustaa itäistä lajistoa parhaimmillaan.

Retken ohjelma

Vietämme lähes koko viikon Kerkinin ympäristössä. Järvellä talvehtii uskomattomia määriä vesilintuja ja mm. kiharapelikaaneja sekä pikkumerimetsoja. Kiljukotkat lentelevät taivaalla. Lähistön pelloilta löytyy pensassirkkujen lisäksi esim. arokiuruja, vuorikirvisiä ja pensasvarpusia. Kylien pinnassa asuu yleisesti minervanpöllöjä. Lähimetsät ovatkin sitten tikkojen paratiisi, lajistoon kuuluvat hyvin yleisinä mm. syyrian-, tammi-, viher- ja harmaapäätikka. Itäisen mausteen lajistoon tuovat balkanintiaiset sekä aroharmaa- ja armenianlokit. Kerkinillä talvehtivat myös Pohjolassa pesivät kiljuhanhet, joten niiden näkemiseen on myös hyvät mahdollisuudet. Alueen vuoristoissa pesivät kallionakkeli ja kivikkopyy, joita yritämme löytää sopivilta paikoilta. Viime retkellä onnistuimme näkemään myös kalliokiipijän!

Teemme Kerkini-järvelle myös veneretken, jossa pääsee kuvaamaan hienosti ja todella läheltä kiharapelikaaneja. Nämä linnut tulevat hyvin lähelle ja jopa kännykällä saa hyviä kuvia muistoksi tästä upeasta kokemuksesta. 

Thessalonikin lähistöllä on pari hyvää lintupaikkaa, jotka katsomme myös ohikulkumatkalla.

Kuvia talven 2019 retkestämme löydät täältä:

Pohjois-Kreikka 2/2019

Osmankäämikerttunen.

Vuorikirvinen.

Tammitikka.

Tällä reissulla tullaan näkemään todella paljon lintuja. Lintumäärien ja mielenkiintoisen lajiston lisäksi mukavaa alueella retkeilystä tekee lintupaikkojen rauhallisuus ja helppous. Muita turisteja ei tällä retkellä meidän tarvitse katsella. Lähde siis mukaan kokemaan rauhaisa ja idyllinen talvi-Kreikka!

Hinta 1890 e/hlö. Sis. lennot, majoitukset puolihoidolla 2hh, pikkubussikuljetukset, veneretken Kerkinille ja matkanjohtajien (Pepe Lehikoinen ja Roni Väisänen) palvelut. 1hh lisämaksu 400e.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Avescapes Oy. Henkilökohtainen matkavakuutus pakollinen jokaisella, Matkaehtomme löytyvät täältä.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumislomakkeella.

MATKALLE ON AUENNUT 2 PERUUTUSPAIKKAA!

Using Format