KUWAITIN TALVIMATKAT 2022-2023

17-25.11.2022

17-25.1.2023

Ainutlaatuista WP-lajistoa

Kuwaitin sijainti aivan läntisen palearktisen alueen kaakkoiskulmassa antaa tälle pienelle maalle huikean potentiaalin WP-lintupaikkana. Maassa voikin havaita useita sellaisia lintulajeja, joita ei missään muualla WP:llä voi helposti nähdä. Talviretken ehdottomiin kohdelajeihin kuuluvat mm. luolakahlaaja, intiansininärhi, hopeatilhi, arovarpushaukka, persiantasku, kenttähyyppä, saharanvarpuskiuru, arabianaavikkokiuru, aasiankiuru, siperianleppälintu, oliivikutoja, punaperäbulbuli, valkoposkibulbuli, intianmaina ja pensastimalista IOC-splitattu Afghan Babbler (Argya huttoni), jolle ei suomenkielistä nimeä ole.

Muita WP-mielessä mielenkiintoisia lajeja, joita retkellä tullaan näkemään ovat mm. töyhtö- ja pikkutöyhtötiira, ylänkötylli, idänmehiläishaukka, arohyyppä, tuhkakirvinen, kaspiankerttu, mustapäälokki, naamiokyyhky ja aasiankääpiökerttu.

Retken sisältö

Retkellä on käytössä 7 kokonaista lintupäivää, joiden aikana ehtii käymään hyvin läpi koko maan lintupaikat. Kuwait on hyvin pieni maa, joten ajoihin ei kulu paljon aikaa, vaan saadaan olla maastossa suurin osa ajasta.

Retkikohteet vaihtelevat aavikkoympäristöstä kosteikkoihin sekä puistoihin ja kahlaajia pursuaviin merenlahtiin. Paikallisoppamme ansiosta pääsemme retkellä kaikkiin maan parhaisiin lintupaikkoihin, joista moniin ei omatoimiretkellä voi päästä sisään.

Retken tavoitteena on löytää kaikki Kuwaitin talvella mahdolliset WP-erikoisuudet. Ohessa tullaan lisäksi näkemään hyvin paljon sellaista lajistoa, jota myös on WP:llä hankala nähdä muutoin. Retken tahti on varsin helppo, koska olemme samassa hotellissa koko maassaolon ajan, kävelymatkat ovat lyhyitä ja maastot helppoja.

Kuwait on jokaisen WP-lajeista kiinnostuneen ehdoton kohde. Talviretkellä sää on hyvin miellyttävä ja lintuja on todella paljon. Lisäksi muutama tavoitelaji on helpointa nähdä talvella. Lintukuvaukseen on retkellä myös erittäin hyvät mahdollisuudet.

Kuwait on sijaintinsa vuoksi hyvin itäisten lajien muuttoreitillä sekä harhailijoiden suosiossa, joten aiemmin mainittujen lajien lisäksi voi kohdalle osua hyvällä tuurilla joku harvinainenkin talvehtijakin!

Kuwait on hyvin turvallinen maa retkeillä. Paikallinen lintuoppamme on lisäksi mukana koko ajan ja hoitaa kaikki käytännön järjestelyt. Lähde siis helpolle talvimatkalle tähän WP-lajien ehdottomaan paratiisiin!

Järjestämme talvella 2022-2023 kaksi eri matkaa, jotka ovat sisällöltään ja linnustoltaan hyvin samanlaisia. Molemmat osuvat ajoitukseltaan talviaikaan, jolloin kaikki Kuwaitin talvilajit ovat paikalla.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Matkan hinta on 2790 e/hlö (varausmaksu 500e)

Hintaan sisältyy: Lennot, hotellimajoitukset 2hh, kaikki ruokailut, kuljetukset, pääsymaksut ja suomalaisten oppaiden sekä paikallisoppaan palvelut. 1hh lisämaksu 300e.

Kaikilla osanottajilla tulee olla henkilökohtainen matkavakuutus, joka on voimassa Kuwaitissa koko matkan keston ajan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Avescapes Oy (Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vakuuden asettanut matkanjärjestäjä nro 1328/15/Mj).

Noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä matkapakettilain ehtoja. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Tunnemme vastuumme matkanjärjestäjänä myös eettisesti ja teemme ilmastokompensaatiota kaikista lentomatkoistamme. Lue lisää täältä.

Ilmoittaudu mukaan matkalle alla olevalla ilmoittautumislomakkeella tai mailitse avescapes(a)gmail.com.

MATKAT OVAT TÄYNNÄ!

Using Format