MÄÄRITYSPÄIVÄN 2019 AJANKOHDAKSI ON VARMISTUNUT LA 16.2.2019. OHJELMARUNKO VARMISTUU JA ILMOITTAUTUMINEN ALKAA MARRASKUUSSA.

Avescapes järjestää jo perinteeksi muodostuneen määrityspäivän Helsingin Lauttasaaressa! Tapahtumassa perehdytään eri lajiryhmien asiantuntijoiden johdolla ajankohtaisiin määrityshaasteisiin uusimman tietämyksen valossa.

Viime vuosien tapaan päivän aikana käydään järjestyksessään III SM-määrityskisa!

Kisaan ei tietenkään ole pakko osallistua. Jo kuvien seuraaminen on hyvä mahdollisuus oppia uutta. Illan lopuksi kaikki kisan kuvat käydään perusteellisesti läpi ja esitellään kuvista löytyvät tuntomerkit lajin määrittämiseksi.

Ohjelma

10:00 Tilaisuuden avaaminen ja alkusanat

10:15 Jyrki Normaja - Pienet rarisirrit Kahlaajat ovat yksi määrityksellisesti haasteellisimmista lajiryhmistä. Etenkin pienet sirrit tuottavat usein vaikeuksia kokeneillekin harrastajille. RK:n entinen puheenjohtaja Jyrki Normaja on kuvannut paljon kahlaajia eri maanosissa ja esittelee nyt pienten sirriharvinaisuuksien määrittämistä.

11:00 Roni Väisänen - Valkopäätiainenko? Viime vuosina Pohjoismaissa tavatut valkopäätiaiset ovat herättäneet paljon keskustelua lajin määrityskriteereistä. Roni Väisänen on tutustunut aiheeseen museokokoelmien avulla ja avaa nyt lajin määrittämisen problematiikkaa peilaten sitä samalla viime aikojen keskustelua herättäneisiin yksilöihin.

11:45 Petteri Lehikoinen - Lintukuvamäärittämisen SM-kisa Monen kovasti odottama historian kolmas SM-määrityskisa. Opettavainen kisa luvassa taas ja osallistuminen tietysti vapaaehtoista.

12:45 Lounastauko

14:00 Aleksi Lehikoinen - Sibiricus- ja borealis -isolepinkäiset Isolepinkäisen alalajien määrityksestä on paljon keskusteltu, mutta vähän julkaistu. Aleksi Lehikoinen on tutkinut viime vuosina aihetta paljon eri museokokoelmien avulla, ja esittelee nyt itäisen sibiricus- ja pohjoisamerikkalaisen borealis -alalajien täysin uusia määrityskriteereitä.

14:45 Dick Forsman - Amurin- ja välimerenhaukan määritys Petolintuguru Dick Forsman kertoo näiden kahden falco -lajin harhautumispotentiaalista ja esittelee upeiden kuviensa avulla erityisesti lajien haasteellisten pukujen tuntomerkkejä.

15:45 Kahvia ja pullaa

16:30 Petri Lampila - Syksyinen feldegg -keltavästäräkki ja muita mielenkiintoisia tuoreita tapaustutkimuksia Syksyiset keltavästäräkit ovat hyvin haasteellisia alalajin määrityksen suhteen. Petri Lampila kertoo itäisen feldegg -alalajin määrityskriteereistä. Esityksessä mukana myös pari muuta viime aikojen määrityksellisesti mielenkiintoista tapaustutkimusta RK:n arkistoista.

17:30 Dick Forsman - Ptilo vai ei? - hybridit tuovat ongelmia Usean eri petolintulajiryhmän sisällä esiintyy vaikeita yksilöitä. Dick kertoo kuvien avulla eri lajiryhmissä esiintyvistä hybrideistä, jotka tuottavat nykyään paljon määrityshaasteita.

18:45 SM-kisan purku - Kisan kuvat käydään yksitellen läpi tuntomerkit esitellen ja lopuksi julistetaan vuoden 2018 mestari.

20:00 Tilaisuuden lopetus

•    •    •

Aika: La 17.2.2018  klo 10-20

Paikka: Heikkiläntie 7 (3 krs. auditorio), Lauttasaari, Helsinki

Osallistumismaksu 30 euroa (alle 25-vuotiaat 15 euroa). Hintaan sisältyvät luennot, kahvit sekä kahvin yhteydessä olevat makeat tarjoilut.

Ilmoittautumisen jälkeen maksa osallistumismaksu tilille:

FI75 5790 4320 0202 61 

Kirjoita tilisiirron viestikenttään "Määrityspäivä 2018" ja oma nimesi. Viimeinen maksupäivä on 31.1.2018.

Lounastauolle olemme varanneet tilan lähistöllä sijaitsevasta nepalilaisesta ravintola Lumbinista, jossa halukkaat voivat käydä lounaalla. Buffetlounas maksaa 19,50 euroa ja on omakustanteinen. Lounas tarjoillaan seisovasta pöydästä, johon kuuluu salaatti, kaksi pääruokaa (liha- ja kasvisvaihtoehto) ja jälkiruokakahvi. Kerro ilmoittautumislomakkeella halukkuutesi osallistua tähän lounaaseen, niin tiedämme ilmoittaa ravintolaan osallistujien lukumäärän. Ilmoittautuminen lounaalle ei ole kuitenkaan sitova. Muistathan ilmoittaa myös ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot.

Tapahtumapaikalle pääsee suoraan Helsingin keskustasta Postitalon pysäkiltä lähtevällä bussilla 21V. Jää pois pysäkillä Heikkiläntie. Lauttasaarentietä menevän bussin 66A ja seutuliikenteen bussien pysäkiltä on n. 10 minuutin kävely. Läheltä löytyy myös hyvin parkkitilaa.


TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ!

Tapahtuman suuri suosio yllätti meidät täysin ja sali saatiin ääriään myöten täyteen yhdessä päivässä! Kiitos kaikille mielenkiinnosta.

Tervetuloa!

Using Format