MADEIRAN MERILINTURETKI 24.-31.7.2023

Desertasinviistäjä.

Madeiranviistäjä.

Merilintujen paratiisi!

Madeiran edustan vedet ovat monen eteläisen merilinnun koti! Lajisto on äärimmäisen mielenkiintoista ja muualla WP:llä vaikeasti havaittavaa. Merilintulajeista vähälukuisen desertasinviistäjän sekä äärimmäisen uhanalaisen madeiranviistäjän voi nähdä vain Madeiralla. Tyrskyliitäjä on Madeiralla hyvin helposti havaittava laji, ja madeirankeijun näkemiseen on todella hyvät mahdollisuudet myös. Näiden kaikista mielenkiintoisimpien lajien lisäksi merellä voi näkyä muitakin liitäjä- ja keijulajeja, kihuja unohtamatta. Heinäkuun 2021 retkellä havaitsimme WP:llä hyvin harvinaisen pikkukeijunkin!

Ulappakeiju.

Tyrskyliitäjä.

Endeemiset pesimälinnut!

Madeiran saarella asustaa merilintujen lisäksi muitakin mielenkiintoisia lintuja. Saaren endeemiseen maalintulajistoon kuuluvat madeirankyyhky ja madeiranhippiäinen. Lähitulevaisuudessa todennäköisesti myös pelkästään Madeiran saarella esiintyvät peipon alalaji maderensis sekä tornipöllön alalaji schmitzi tulevat saamaan lajistatuksen. Lisäksi saarella pesii Makaronesian erikoisuuksista mm. madeirankiitäjiä, kanariankirvisiä, kanarianhemppoja ja ruusutiiroja. Tulemme käyttämään noin puolet retken ajasta näiden lajien etsimiseen ja kuvaamiseen.

Madeirankyyhky.

'Madeiran'peippo.

Madeiranhippiäinen.

Kuvaajan unelma

Tulemme viettämään kolme kokonaista iltapäivää veneretkillä merellä. Veneretket tehdään RIB-veneellä ja niiden tarkoitus on päästä katsomaan mielenkiintoisia merilintuja niiden elinympäristössään, sekä kuvaamaan niitä lähietäisyydeltä. Veneretkillä tullaan käyttämään ns. chummia (houkutussyötti), jonka avulla merilinnut tulevat hyvin lähelle venettä. Lisäksi saaren mielenkiintoiset maalintulajit pyritään pääsemään kuvaamaan.

Tornipöllön alalaji schmitzi esiintyy pelkästään Madeiran saarella. Tulemme käyttämään pari iltaa reissun aikana tämän Madeiralla vähälukuisen pesimälajin etsimiseen. Kesän 2021 ja 2022 matkoilla onnistuimme näkemään lajin todella hyvin!

Madeiranviistäjän maailman pesimäkanta on vain ~80 paria. Veneretkillämme on erittäin hyvät mahdollisuudet tämän äärimmäisen uhanalaisen lajin näkemiseen ja kuvaamiseen.

Madeirankeiju on eteläinen merilintulaji, jonka näkemiseen Madeiran eteläpuoliset vedet ovat parhaat.

Matkaohjelma

Matka on viikon mittainen. Meillä on suorat lennot Helsingistä Madeiralle ja saarelle päästyämme tulemme olemaan samassa hotellissa koko matkan ajan. Kolme iltapäivää vietetään veneretkillä ja loppuaika matkasta käytetään saaren maalintulajiston katsomiseen. Merelle staijataan myös useana päivänä. Matkaohjelma on aika kiireetön, koska saari on melko pieni ja lajisto ei ole kovin runsas, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Ajoihin ei tällä saarella paljoa aikaa kulu.


Matkan hinta on 3090 e/hlö (varausmaksu 500e)

Hintaan sisältyy: Suorat lennot Helsinki-Madeira-Helsinki, tasokas hotellimajoitus 2hh puolihoidolla, 3 veneretkeä ulkomerelle, autokuljetukset ja matkanjohtajien palvelut. 1hh lisämaksu 450e.

Kaikilla osanottajilla tulee olla henkilökohtainen matkavakuutus, joka on voimassa Portugalissa koko matkan keston ajan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Avescapes Oy (Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vakuuden asettanut matkanjärjestäjä nro 1328/15/Mj).

Noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä matkapakettilain ehtoja. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Tunnemme vastuumme matkanjärjestäjänä myös eettisesti ja teemme ilmastokompensaatiota kaikista lentomatkoistamme. Lue lisää täältä.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumislomakkeella! Lisätietoja saa Ronilta (roni@avescapestravels.com).

MATKA ON TÄYNNÄ!

Using Format