Marokko 27.4.-8.5.2022

Aavikkovarpunen on yksi Marokon WP-tähtilajeista.

Täydellinen Marokon WP-kierros

Marokko yllättää monipuolisuudellaan. Atlantin rannikon kosteikot, Atlas-vuoriston vanhat metsät ja lumihuippuiset vuoret, Saharan dyynialueet - nämä kaikki sisältyvät kierrokseemme ja tarjoavat elinympäristön monelle mielenkiintoiselle WP-lajille. Matkan tavoitteena on nähdä kaikki Marokon tärkeät WP-lajit, sisältäen mm. afrikansuopöllö, viiriäispyyjuoksija, kannusfrankoliini, töyhtöiibis, atlaksenvihertikka, aavikkokehrääjä, pikkutörmäpääsky, sepelleppälintu, atlaskerttu, afrikankääpiökerttu, afrikanrytikerttunen, saharantimali, pensaslepinkäinen, atlassieppo, aavikkovarpunen ja atlaksenruususiipitulkku.

Matkan aikana retkeillään monenlaisessa biotoopissa ja lintuja tuleekin näkymään paljon. Normaalisti matkan lajimäärä on noin 215-220.

Voit katsoa vuoden 2019 vastaavan matkan lajilistan klikkaamalla tätä linkkiä.

Afrikansuopöllö on vähentynyt viime vuosina, ja se onkin enää löydettävissä yhdeltä kosteikolta. Olemme onnistuneet näkemään lajin jokaisella matkallamme.


Essaouiran satamakaupungin edustalla on massiivinen välimerenhaukkakolonia, jonka pesimäkanta on noin 1000 paria. Näitä on yleensä päästy myös kuvaamaan erittäin hyvin.

Pikkutörmäpääsky on harvalukuinen pesimälaji rannikkoseudulla.

Atlaksenvihertikka ja...

atlaksensieppo viihtyvät Atlas-vuoriston Atlantin puoleisilla rinteillä.

Samoin kuin atlaskerttu.

Saharantimali taas viihtyy keitailla Saharan laidalla.

Erg Chebbin dyynialue on vaikuttava näky. Se on myös erinomainen lintupaikka aavikon lajeille.

Oukaimeidenin laskettelukeskus sijaitsee 2600 metrin korkeudessa ja tarjoaa mahdollisuuden nähdä oikeaa vuoristolajistoa, kuvassa alppivariksia ja -naakkoja.

Atlaksenruususiipitulkku kuuluu vuoriston haetuimpiin lajeihin.

Retken alustavat päivämäärät ovat 27.4.-8.5.2022.

Retken hinta tulee olemaan n. 2990 e/hlö. (matkan lopullinen hinta määräytyy lentojen hinnan mukaan, jota emme vielä koronan jälkeiselle ajalle pysty ennustamaan)

Hintaan sisältyy lennot, majoitukset puolihoidolla tasokkaissa hotelleissa ja kasbaheissa (2hh), kuljetukset nelivetomaastoautoilla sekä paikallisoppaat ja kuljettajat. 1hh lisämaksu 450e.

Kaikilla osanottajilla tulee olla henkilökohtainen matkavakuutus, joka on voimassa Marokossa koko matkan keston ajan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Avescapes Oy (Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vakuuden asettanut matkanjärjestäjä nro 1328/15/Mj).

Noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä matkapakettilain ehtoja. Matkaehtomme löytyvät täältä.

Tunnemme vastuumme matkanjärjestäjänä myös eettisesti ja teemme ilmastokompensaatiota kaikista lentomatkoistamme. Lue lisää täältä.

Tästä klikkaamalla pääset katsomaan 2018 retken tunnelmia.

Ja tästä linkistä 2019 retken tunnelmia.

Ilmoittaudu mukaan tälle uskomattoman monipuoliselle WP-lajiston kiertueelle alla olevalla lomakkeella!


MATKA ON TÄYNNÄ!

SEURAAVA MATKA JÄRJESTETÄÄN KEVÄÄLLÄ 2023 TAI 2024, ENNAKKOILMOITTAUTUMISIA OTETAAN JO VASTAAN.

Using Format