Länsi-Irlanti 6-12.2.2018

Tuhansittain talvehtivia lintuja

Lähde kokemaan Irlannin vuorovesirantojen lintupaljous! Talvella Irlannin linnusto monipuolistuu ja runsastuu, kun mielenkiintoiset talvehtijat saapuvat maisemiin. Rannoilla talvehtii tuhansittain hanhia, vesilintuja ja kahlaajia. Suomalaisittain lajisto on mielenkiintoista, koska monet talvehtijat saapuvat lännestä päin, mm. amerikanjääkuikat ovat hyvin yleisiä ja hrota-alalajin sepelhanhia on tuhansittain. Kahlaajia on runsaasti ja lajisto hyvin monipuolista. Sisämaan järvet ovat sorsia pullollaan.

Hrota-alalajin sepelhanhet ovat talvella runsaslukuisia Irlannissa ja niiden määritykseen pääsee tutustumaan helposti. Myös harvinaisemman nigricans- alalajin sepelhanhia tavataan Irlannissa joka talvi.

Harvinaisuuksia

Irlannin talven erikoisuus on se, että talvehtijoiden joukkoon mahtuu runsaasti myös WP:llä harvinaisia lajeja. Rengasnokkalokki on perusharvinaisuus, jonka näkeminen on helppoa. Samoin grönlanninlokkeja talvehtii yleisesti. Galwayn lahdella on talvehtinut jo useita talvia vielä harvinaisemmista lajeista mm. tundrakuikka ja hopeatiira. Vesilintumassojen joukosta löydetään joka talvi useita amerikkalaisia sorsia.  Edellä mainittujen harvinaisuuksien lisäksi talven 2017 retkellä näimme mm. kuusilokin, amerikantavin ja amerikantukkasotkan.

Grönlanninlokki ja rengasnokkalokki ovat säännöllisiä talvehtijoita Länsi-Irlannissa, ja ne tullaan hyvin todennäköisesti retkellä näkemään.

Talvisessa Irlannissa vesilintuparvien selailu kannattaa. Vasemmalla amerikantukkasotka ja oikealla amerikantavi helmikuun 2017 retkeltä.

Matkareittimme kulkee maan halki Dublinista länteen, jossa vietämme pari päivää Galwayn kauniin kaupungin ympäristössä. Tästä jatkamme etelään Claren ja Kerryn kreivikuntiin, jossa näemme upeaa irlantilaista maaseutua ja merenrantakyliä. Matkan ohjelma on varsin vapaa ja tarkempi matkareitti määräytyy vasta lähdön lähellä tuoreimman lintutilanteen mukaan.

Retken hinta on 1430e/hlö, sis. lennot Helsinki-Dublin-Helsinki, 6 yön majoitukset ja pikkubussikuljetukset koko matkan ajan Petteri Lehikoisen ja Roni Väisäsen johdolla.

Majoitukset kodikkaissa B&B -majataloissa ja hotelleissa. Useissa paikoissa hinta sisältää aamupalan. Huoneet 2-3hh, riippuen ryhmän sukupuolijakaumasta. Voimme yrittää selvittää myös 1hh mahdollisuutta tarpeen vaatiessa.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumislomakkeella tai suoraan sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Avescapes Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkatoimistorekisteriin (1328/15/Mj). Noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Jokaiselle osallistujalle tulee olla henkilökohtainen matkavakuutus.

Matkaehtomme

Retki on täynnä.

Using Format